2 Filetti di pesce persico ( o altro pesce ) tagliato a pezzi
olive
1/2 peperone strisce
1 bicchiere passata di pomodoro
1-2 cucchiai di olio
sale, pepe
prezzemolo o aneto
in una larga padella metti a rosolare nell'olio d'oliva i filetti di pesce persico, il peperone, le olive, la passata di pomodori e sale al fuoco medio 5 minuti da una parte e altri 5 dal altra parte. Aggiungi alla fine sale, pepe macinato fresco e prezzemolo o aneto.
in romana:
2 fileuri de biban ( sau orice alt peste) taiate in cuburi mai maricele sau intregi dupa placerea celor care pregatesc,
citeva masline
1/2 ardei gras taiat fishiutze subtirele
1 pahar de suc de rosii (cu pulpa de rosie in el)
1-2 linguri de ulei
sare, piper dupa gust
In tigaia cu ulei se prajeste pestele pe ambele parti citeva secunde apoi adaugam ardeiul gras, maslinele si sucul de rosii cu pulpa. Lasam la foc mediu cu capacul pus 5 min pe o parte si alte 5 pe cealalta parte .. se intorc bucatile de peste cu grija, cu paleta sa nu le rupeti .. nu se introduce furculita in carne !!
Cind e gata se adauga sarea, piperul macinat proaspat si dc vreti putina verdeata ( patrunjel, marar ) proaspete evident ...
english
2 fillets of Perch fish (Perca fluviatilis )
olives
1 / 2 bell pepper strips
1 cup tomato sauce
1-2 tablespoons olive oil
salt, pepper
parsley or dill
in a large pan add olive oil and let to brown the fillets of perch few seconds ,add bell pepper stripes, olives, tomato sauce and let cook at medium heat 5 minutes on one side and another 5 on the other side ( the fish). At least add salt and freshly ground pepper, parsley or dill .