giovedì 1 marzo 2007

Lasagna con le crepes di farina di mais, piselli e gorgonzola - Lasagna din clatite de malai, mazare si gorgonzola




ingredienti:
10 crepes ( 4 cucchiai di farina 00 e farina di mais q.b., 500 ml latte , 3 uova, 1 cucchiaino bicarbonato di sodio alimentare)
125 gr gorgonzola
130 gr piselli
besciamella ( 50 gr burro, 50 gr farina, 500 ml latte )
1/2 uovo sbattuto ( il resto delle crepes )

amalgamiamo la besciamella con i piselli
facciamo strati : crepes, besciamella e piselli, gorgonzola e alla fine inforniamo per 15-20 minuti 





in romana :



Ingrediente: 10 clatite din malai ( 4 linguri de faina alba si malai fin , 500 ml lapte , 3 oua, 1 lingurita bicarbonat)

In jumate litru lapte se pun 3 oua ,1 lingurita bicarbonat,un praf de sare,4 linguri de faina de grau si apoi faina de malai cat sa obtinem un fel de pasta . Se amesteca bine sa nu fie cocoloase si se adauga cealalta jumatate de litru lapte. Din compozitia astfel obtinuta se fac clatitele.

125 gr gorgonzola 
130 gr mazare fiarta 
sos beshamel ( 50 gr unt, 50 gr faina, 500 ml lapte ) 
1/2 ou batut ramasita de la clatite



beshamelul amestecat cu mazarea, se fac straturile din clatite, beshamelul cu mazarea si gorgonzola din loc in loc cubulete de cite un 1 cm patrat. La cuoptor 180°C 15-20 minute