

Ingredienti:
-
10 crêpes (preparate con: 4 cucchiai di farina 00, farina di mais q.b., 500 ml di latte, 3 uova, 1 cucchiaino di bicarbonato alimentare)
-
125 g di gorgonzola
-
130 g di piselli
-
Besciamella: 50 g burro, 50 g farina, 500 ml latte
-
1/2 uovo sbattuto (per spennellare; l’altra metà si usa nelle crêpes)
Mescoliamo la besciamella con i piselli.
In una teglia facciamo gli strati alternando:
-
crêpes
-
besciamella con i piselli
-
gorgonzola
Ripetere finché si esauriscono gli ingredienti.
Infornare a 180°C per 15–20 minuti.
in romana :
Ingrediente:
-
10 clătite (din: 4 linguri făină albă, puțină făină de porumb, 500 ml lapte, 3 ouă, 1 linguriță bicarbonat alimentar)
-
125 g gorgonzola
-
130 g mazăre
-
Sos bechamel: 50 g unt, 50 g făină, 500 ml lapte
-
1/2 ou bătut (restul pentru clătite)
Amestecăm sosul bechamel cu mazărea.
Într-o tavă facem straturi:
-
clătite
-
bechamel cu mazăre
-
gorgonzola
Repetăm până se termină ingredientele.
Coacem la 180°C timp de 15–20 minute.
Ingredients:
-
10 crepes (made with: 4 tablespoons all-purpose flour, corn flour as needed, 500 ml milk, 3 eggs, 1 teaspoon baking soda)
-
125 g gorgonzola
-
130 g peas
-
Béchamel sauce: 50 g butter, 50 g flour, 500 ml milk
-
1/2 beaten egg (the other half is used for the crepes)
Mix the béchamel sauce with the peas.
In a baking dish, layer the ingredients in this order:
-
crepes
-
béchamel with peas
-
gorgonzola
Repeat until all ingredients are used.
Bake at 180°C (356°F) for 15–20 minutes.