marzo 16, 2007

Lasagna di polenta a strati con fagioli e funghi - Lasagna de mamaliga cu fasole si ciuperci (post)




Ingredienti:

  • Una polenta preparata con 3 tazze d’acqua e 1 tazza di farina di mais

  • 2 tazze di funghi rosolati in padella con 1/4 di carota grattugiata

  • Sale, prezzemolo

  • 1/2 scatola di fagioli

  • Burro o margarina

  • Passata di pomodoro (consistenza densa)

In una teglia fare uno strato di polenta, poi distribuire fagioli, sale e pepe, e passata di pomodoro.
Continuare alternando gli strati fino a terminare con uno strato di polenta coperto con la salsa di funghi e fiocchetti di burro o margarina.

Infornare per 15 minuti.



in romana:

Ingrediente:

  • O mămăligă făcută cu 3 căni de apă și 1 cană făină de porumb

  • 2 căni de ciuperci călite în tigaie cu 1/4 morcov ras

  • Sare, pătrunjel

  • 1/2 conservă fasole

  • Unt sau margarină

  • Pastă de roșii (grosieră)

Într-o tavă se pune un strat de mămăligă, apoi fasole, sare și piper, și pastă de roșii.
Se continuă straturile până se termină ingredientele, având grijă ca ultimul strat să fie mămăligă acoperită cu sosul de ciuperci și bucățele de unt sau margarină.

Se coace 15 minute.


english


Ingredients:

  • A portion of polenta made with 3 cups of water and 1 cup of cornmeal

  • 2 cups of mushrooms sautéed in a pan with 1/4 grated carrot

  • Salt, parsley

  • 1/2 can of beans

  • Butter or margarine

  • Thick tomato sauce (passata)

In a baking dish, place a layer of polenta, then add beans, salt and pepper, and tomato sauce.
Continue layering the ingredients, finishing with a layer of polenta topped with the mushroom sauce and small pieces of butter or margarine.

Bake for 15 minutes.