crema :
240 gr burro
80 gr cacao (io ho usato 200 gr cioccolato sciolto a bagnomaria )
4 uova
8 cucchiai zucchero
rum
40 gr buccia d'arancia candita
40 gr amarene ubriache/ sotto spirito
gherigli di noce tritate
1) mescolate/frullate il burro morbido con 4 cucchiai zucchero, il cacao ( o la cioccolata sciolta) fino a diventare una crema
2) Sbattete le 4 uova con 4 cucchiai di zucchero e cuocete a bagnomaria frullando per bene fino quando diventa una schiuma
lasciate raffreddare e amalgamate il primo composto 1) con la crema di uova 2) e aggiungete i canditi/ o le amarene, l'uvetta, le noci
l'impasto per la base della torta :
Mescolate molto bene usando la frusta o il frullatore 100 gr cioccolata sciolta a bagnomaria, 80 gr burro, 80 gr zucchero, 2 tuorli (mettiamo il secondo tuorlo solo dopo che il primo e bene amalgamato), 1 cucchiaio farina, 2 albumi montati a neve
infornate nella teglia a cerniera ( l'impasto non deve essere molto alto 1 -1,5 cm )
Per la glassa: 150-200 gr de cioccolato fondente sciolta a bagnomaria con burro o olio di semi
in romana:
crema
240 gr unt, 80 gr cacao ( eu am pus 200 gr ciocolata topita la bainmarie), 4 oua, 8 linguri zahar, esenta de rom,
1) 240 unt moale + 4 linguri zahar + cacao ( eu am pus ciocolata topita) se freaca spuma cu mixerul
2) 4 oua intregi se freaca cu mixerul pe aburi cu 4 linguri de zahar pana cand se umfla spuma apoi
Lasam putin sa se raceasca si amestecam prima crema 1) in ce-a de-a doua 2) si adaugam 40 gr coji de portocale zaharisite taiate mai marunt, 40 gr visine din visinata, nuci macinate
blatul :
100 gr ciocolata topita +80 gr unt +80 zahar +2 galbenusuri ( pui primul si amesteci si pe urma il pui si pe urmatorul) + 1 lingura faina+ 2 albuse spuma
Coacem in forma de tort, nu trebuie sa iasa inalt ( al meu avea 1 deget grosime )
glazura 150-200 gr de ciocolata amara topita la bain marie cu unt/ulei
glazura 150-200 gr de ciocolata amara topita la bain marie cu unt/ulei
Montam tortul pe platou asezam cercul de la forma de tort, in mijlocul lui punem blatul racit si deasupra varsam crema rece, punem tortul la frigider cateva ore, de preferat o noapte intreaga sau de pe o zi pe alta. Ii scoatem cercul cand e rece siturnam deasupra glazura, lasam sa se raceasca bine ( cateva ore ) inainte de a-l servi / taia. ( nota eu nu am folosit cercul, am pus crema peste blat si deasupra glazura si se vede, marginile sunt mai putin inalte , nu are aceeasi inaltime ).