la feta tagliata nel giorno quando l'ho preparato

Crema
Ingredienti:
-
240 g burro
-
80 g cacao (oppure 200 g cioccolato sciolto a bagnomaria)
-
4 uova
-
8 cucchiai zucchero
-
Rum
-
40 g scorza d’arancia candita
-
40 g amarene sotto spirito
-
Gherigli di noce tritati
1) Mescolare o frullare il burro morbido con 4 cucchiai di zucchero e il cacao (o il cioccolato fuso) fino a ottenere una crema.
2) Sbattere le 4 uova con 4 cucchiai di zucchero e cuocere a bagnomaria, continuando a frullare, finché diventa una crema spumosa.
Lasciare raffreddare e unire il composto (1) con la crema di uova (2).
Aggiungere i canditi oppure le amarene, l’uvetta (se la usi), e le noci tritate.
Impasto per la base della torta
Mescolare molto bene con frusta o frullatore:
-
100 g cioccolato sciolto a bagnomaria
-
80 g burro
-
80 g zucchero
-
2 tuorli (aggiungere il secondo solo dopo che il primo è ben amalgamato)
-
1 cucchiaio farina
-
2 albumi montati a neve
Versare in una teglia a cerniera. L’impasto deve avere un’altezza di 1–1,5 cm.
Infornare.
Per la glassa
-
150–200 g cioccolato fondente sciolto a bagnomaria con burro o olio di semi.
in romana:
Cremă
Ingrediente:
-
240 g unt
-
80 g cacao (sau 200 g ciocolată topită la bain-marie)
-
4 ouă
-
8 linguri zahăr
-
Rom
-
40 g coajă de portocală confiata
-
40 g vișine în alcool / vișine din lichior
-
Miez de nucă tocat
1) Se amestecă sau se mixează untul moale cu 4 linguri de zahăr și cacao (sau ciocolata topită) până devine o cremă.
2) Se bat cele 4 ouă cu 4 linguri de zahăr și se gătesc la bain-marie, amestecând continuu, până devin o cremă spumoasă.
Se lasă la răcit, apoi se amestecă crema (1) cu crema de ouă (2).
Se adaugă coaja de portocală confiata sau vișinele, stafidele (dacă se folosesc) și nucile tocate.
Aluatul pentru baza tortului
Se amestecă foarte bine cu telul sau mixerul:
-
100 g ciocolată topită la bain-marie
-
80 g unt
-
80 g zahăr
-
2 gălbenușuri (al doilea se adaugă doar după ce primul s-a încorporat)
-
1 lingură făină
-
2 albușuri bătute spumă tare
Se toarnă în tavă cu pereți detașabili. Aluatul trebuie să aibă înălțimea de 1–1,5 cm.
Se coace.
Glazură
-
150–200 g ciocolată neagră topită la bain-marie cu unt sau ulei.
Cream
Ingredients:
-
240 g butter
-
80 g cocoa (or 200 g chocolate melted in a bain-marie)
-
4 eggs
-
8 tablespoons sugar
-
Rum
-
40 g candied orange peel
-
40 g cherries in liquor
-
Chopped walnut kernels
1) Mix or blend the softened butter with 4 tablespoons of sugar and the cocoa (or melted chocolate) until creamy.
2) Beat the 4 eggs with 4 tablespoons of sugar and cook them in a bain-marie, whisking continuously, until you obtain a foamy cream.
Let it cool, then combine mixture (1) with mixture (2).
Add the candied orange peel or liquor cherries, raisins (if used), and chopped walnuts.
Cake base batter
Mix very well using a whisk or mixer:
-
100 g chocolate melted in a bain-marie
-
80 g butter
-
80 g sugar
-
2 egg yolks (add the second only after the first is fully incorporated)
-
1 tablespoon flour
-
2 egg whites beaten stiff
Pour into a springform pan. The batter should be 1–1.5 cm high.
Bake.
Glaze
-
150–200 g dark chocolate melted in a bain-marie with butter or vegetable oil.