ottobre 26, 2009

Minestra di riso e patate - Supa de orez si cartofi - Rice and potatoes soup

la ricetta da Il Cucchiaio d'Argento con le mie modifiche

ingredienti per 2 porzioni

100 g riso
2 patate piccole
1 wurstel grande e affumicato ( nel libro 25 gr prosciutto crudo)
650 ml brodo vegetale o acqua
cipolla, prezzemolo, burro o olio, sale e pepe

Insaporite nella pentola la cipolla e il wurstel a fette ( o il prosciutto tritato )mettiamo nella pentola il wurstel ( o il prosciutto crudo) con olio o burro. Aggiungete il riso, mescolate, salate e aggiungete le patate (sbucciate e tagliate a cubetti). Versate il brodo poco alla volta e lasciate cuocere 20 minuti.
A cottura ultimata aggiungete sale e prezzemolo. fresco tritato.


in romana:

reteta din cartea Il Cucchiaio d'Argento cu mici modificari

pentru 2 portii :

100 g orez
2 cartofi mici
1 cremvurst mare afumat ( in original 25 gr prosciutto crudo taiat marunt)
650 ml supa de legume sau apa
ceapa, patrunjel, unt sau ulei, sare si piper


Punem prosciutto sau cremvursti-ul felii in putin ulei ( eu nu pun mai mult de 1-2 linguri) sau in unt sa sa caleasca putin impreuna cu ceapa, apoi adaugam orezul si cartofii ( curatati de coaja si taiati in cuburi mici). Cind s-au inmuiat varsam supa putin cite putin si lasam sa fiarba 20 minute.
La sfirsit verificam de sare si adaugam patrunjel tocat.

english

Ingredients for 2 servings

  • 100 g rice

  • 2 small potatoes

  • 1 large smoked sausage (the book uses 25 g cured ham)

  • 650 ml vegetable broth or water

  • Onion, parsley, butter or oil, salt and pepper

Sauté the onion and the sliced sausage (or the minced cured ham) in a pot with oil or butter. Add the rice, stir, season with salt, and add the potatoes (peeled and cut into cubes). Pour in the broth a little at a time and let it cook for 20 minutes.
Once cooked, add salt if needed and some freshly chopped parsley.