ingredienti per 2 porzioni
100 g riso
2 patate piccole
1 wurstel grande e affumicato ( nel libro 25 gr prosciutto crudo)
650 ml brodo vegetale o acqua
cipolla, prezzemolo, burro o olio, sale e pepe
Insaporite nella pentola la cipolla e il wurstel a fette ( o il prosciutto tritato )mettiamo nella pentola il wurstel ( o il prosciutto crudo) con olio o burro. Aggiungete il riso, mescolate, salate e aggiungete le patate (sbucciate e tagliate a cubetti). Versate il brodo poco alla volta e lasciate cuocere 20 minuti.
A cottura ultimata aggiungete sale e prezzemolo. fresco tritato.
in romana:
reteta din cartea Il Cucchiaio d'Argento cu mici modificari
pentru 2 portii :
100 g orez
2 cartofi mici
1 cremvurst mare afumat ( in original 25 gr prosciutto crudo taiat marunt)
650 ml supa de legume sau apa
ceapa, patrunjel, unt sau ulei, sare si piper
Punem prosciutto sau cremvursti-ul felii in putin ulei ( eu nu pun mai mult de 1-2 linguri) sau in unt sa sa caleasca putin impreuna cu ceapa, apoi adaugam orezul si cartofii ( curatati de coaja si taiati in cuburi mici). Cind s-au inmuiat varsam supa putin cite putin si lasam sa fiarba 20 minute.
La sfirsit verificam de sare si adaugam patrunjel tocat.
english
Ingredients for 2 servings
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100 g rice
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2 small potatoes
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1 large smoked sausage (the book uses 25 g cured ham)
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650 ml vegetable broth or water
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Onion, parsley, butter or oil, salt and pepper
Sauté the onion and the sliced sausage (or the minced cured ham) in a pot with oil or butter. Add the rice, stir, season with salt, and add the potatoes (peeled and cut into cubes). Pour in the broth a little at a time and let it cook for 20 minutes.
Once cooked, add salt if needed and some freshly chopped parsley.
