ottobre 05, 2009

Panini scozzesi dipinti - Chifle scotiene pictate - Scottish Bread Rolls








Panini scozzesi

Ingredienti:
450 g farina 00
10 g sale
20 g lievito di birra fresco
150 ml latte tiepido
150 ml acqua tiepida
30 ml latte per spennellare
olio o burro per spennellare la carta da forno

- sciogliere il lievito con il latte, aggiungete l'acqua e versate la farina nella quale avete già aggiunto il sale
- impastate bene fino quando risulta un impasto morbido
- lasciate in una ciotola coperta con la pellicola trasparente per 1 ora a lievitare
- versate l'impasto lievitato sul tavolo infarinato
- dividete in 10 parti e preparate 10 panini con le misure 7.5 cm lunghezza con 4 cm larghezza
- mettete i panini sulla teglia coperta con arta da forno spennellata con olio o burro e coperti con la pellicola trasparente
- lasciate lievitare 30 minuti e frattempo scaldate il forno a 200°C
- spennellate con il latte e infornate per 15-20 minuti .
Io ho infornato soltanto per 15 minuti, tolti i panini dal forno ho dipinto sopra e ho infornato per altri 5 minuti

per dipingere i panini:

ingredienti:
albume d'uovo
coloranti alimentari *


* che a me non piacciono molto quindi io ho usato succo di barbabietola rossa per il rosso.

potete usare:

zafferano per giallo
succo di prezzemolo o spinaci per verde
nero di seppia per il nero
cacao amara per marrone scuro

se volete ottenere sfumature : dipingete una volta, infornate per 1-2 minuti, una volta asciugato il primo strato aggiungete un nuovo strato di colore e infornate di nuovo

Ho dipinto il fiore con barbabietola rossa e per le foglie ho adagiato una foglia di aneto spennellata con albume .

Chifle scotiene

Ingrediente:

450 g faina 
10 g sare
20 g drojdie de bere proaspata
150 ml lapte caldut
150 ml apa calduta
30 ml lapte pt uns
ulei sau unt pt uns hirtia de copt

- topiti drojdia in lapte, adaugati apa si apoi faina in care ati amestecat sarea
- framintati bine pina cind rezulta un aluat moale si neted
- lasati intr-un castron acoperit cu pelicula transparenta 1 ora sa dopseasca
- varsati aluatul pe planseta presarata cu faina
- impartiti in 10 bucati egale din care formati piinici de 7.5 cm lungime si 4 cm latime
- asezati piinicile in tava cu hirtie de copt unsa cu unt sau ulei si acoperiti cu folie transparenta ( eu am introdus tava intr-o punga de plastic)
- lasati sa dospeasca 30 minute timp in care incalziti cuptorul la 200°C
- ungeti fiecare piinica cu lapte si coaceti 15-20 minutie.

Eu le-am copt numai15 minute, am scos piinicile din cuptor si le-am pictat apoi le-am mai pus la cuptor alte cca 5 minute


CUM PICTATI CHIFLELE:

ingrediente:
albus de ou in care adaugati coloranti alimentari  naturali obtinuti din ce aveam in frigider .

puteti folosi:
sofran pentru galben
zeama de patrunjel sau de spanac pentru verde
negru de la sepii pt negru
cacao amara pentru maro
zeama de la sfecla rosie pentru rosu ( cum am folosit eu )

daca vreti sa obtineti tonuri mai inchise sau mai deschise atunci pictati o data, introduceti piinea la cuptor 1-2 minute, mai adaugati culoare acolo unde vreti sa fie mai inchisa si iar coaceti pina se usuca ..
Eu am pictat floarea rosie cu zeama de sfecla rosie amestecata cu putin albus de ou, cum nu aveam destul patrunjel si nici spanac in casa ca sa pot obtine putin suc am preferat sa folosesc o tehnica draga mie cea in care se adauga frunzulite direct pe piine, am uns cu albus peste si am pus la copt.


leggi anche : Panini decorati alle erbe - Chifle ornate cu plante aromatice



english

Ingredients:
450 g all-purpose (00) flour
10 g salt
20 g fresh yeast
150 ml warm milk
150 ml warm water
30 ml milk for brushing
Oil or butter for brushing the baking paper

Dissolve the yeast in the milk, add the water, and pour everything into the flour, where you have already mixed in the salt. Knead well until you get a soft dough. Leave it in a bowl covered with plastic wrap for 1 hour to rise.

Place the risen dough onto a floured surface. Divide it into 10 parts and shape 10 rolls measuring about 7.5 cm long and 4 cm wide. Place the rolls on a baking tray lined with baking paper brushed with oil or butter, and cover them with plastic wrap.

Let them rise for another 30 minutes while you preheat the oven to 200°C. Brush the rolls with milk and bake for 15–20 minutes. I baked them for only 15 minutes, then removed them from the oven, brushed them on top, and baked them for another 5 minutes.


To decorate the rolls:

Ingredients:
Egg white
Food coloring*

*I don’t really like artificial food coloring, so I used beetroot juice for red.

You can also use:
Saffron for yellow
Parsley or spinach juice for green
Squid ink for black
Unsweetened cocoa for dark brown

If you want to create shading, paint the rolls once and bake them for 1–2 minutes. Once the first layer has dried, add another layer of color and bake again.

I painted the flower with beetroot juice and, for the leaves, I placed a dill leaf brushed with egg white.