mercoledì 21 aprile 2021

Semolino al latte e acqua di rose - Gris cu lapte cu parfum de trandafiri

 









semolino al latte 
140 gr semolino
100 gr zucchero
1 l latte
2 cucchiai acqua di rose
vaniglia
un pizzico di sale

crema di panna o latte ( al posto suo si può decorare solo con panna montata mescolata con latte condensato zuccherato  )
150 ml latte
350 ml panna fresca / o panna da montare
4 cucchiai  amido di mais
2 cucchiai zucchero

sciroppo ( si può usare al suo posto il miele)
100 gr zucchero
100 ml acqua
1 cucchiaio acqua di rose
1 cucchiaino succo di limone  

decorato con pistacchio, semi di melograno

romana

ingrediente pentru sirop ( care insa poate fi inlocuit de miere )

100 gr zahar
100 ml apa
1 lingura apa de trandafiri 
1 lingurita zeama de lamaie

pentru grisul cu lapte 

140 gr gris 
100 gr zahar
1 l lapte
2 linguri apa de trandafiri
vanilie
un praf de sare sare

pentru crema ( aceasta poate fi inlocuita cu frisca batuta cu lapte condensat indulcit)

150 ml lapte
350 ml smantana pentru frisca
3 linguri si jumatate de amidon de porumb
2 linguri zahar

Punem la fiert siropul.
Intr-o cratita fierbem grisul cu laptele si la sfarsit adaugam aromele Varsam grisul intr-o tava si il lasam sa se raceasca. Separat pregatim crema pe care o vom turna peste gris in tava sau daca vrem in locul ei putem alege sa batem frisca cu lapte condensat ). Apoi la urma ornam cu fistic si boabe de rodie. Servim cu sirop (sau miere).

english

Ingredients:

For the syrup:

100g Sugar
100ml Water
1
tablespoon Rose water
1
teaspoon Lemon juice

For the custard:

140g Semolina
100g Sugar
1 liter Milk
2
tablespoons Rose water
Vanilla
1/4 teaspoon Salt

Cream:

150ml Milk
350ml Heavy cream
3½ tablespoons Cornstarch
2 tablespoons Sugar

For decoration:
Pistachios toasted and grinded
pomegranate seeds