ingredienti:
per 1100 gr polpa di frutta ( 3 pompelmo, 2 arance rosse, 1 arance navel )
800 gr zucchero
1/2 limone succo
la buccia di un arancia e di un limone
Le bucce bollite in acqua una volta 10 minuti, buttata l'acqua e fatte bollire di nuovo 10 minuti e scolate.
Mettiamo la polpa di frutta a cubetti a cuocere nella pentola 15-20 minuti per far evaporare un po' il liquido, adesso aggiungiamo lo zucchero e la buccia tagliata sottile e il succo di limone e lasciamo bollire fino ad arrivare alla giusta consistenza.
Invasare bollente nei barattoli sterilizzati
ingrediente :
pentru 1100 gr de pulpa de fructe (obtinuta din 3 grapfruit, 2 portocale rosii si 1 portocala Navel)
800 gr de zahar
1/2 lamaie zeama
coaja de la 1 portocala si de la 1 lamaie
Cojile de lamaie si portocala fara partea alba le punem la fiert in apa 10 min apoi scurgem si schimbam apa si fierbem din nou 10 minute. Aruncam apa si le punem la scurs apoi le taiem feliute subtiri.
Punem pulpa de fructe in oala si o fierbem fara nimic altceva 15-20 minute ca sa se mai evapore din lichid. Apoi adaugam zaharul, coaja taiata marunt si zeama de lamaie si lasam la fiert cat este nevoie pana obtinem consistenta necesara.
Varsam fierbinte in borcanele sterilizate.
Ingredients:
1100 g fruit pulp (from 3 grapefruits, 2 blood oranges, and 1 Navel orange)
800 g sugar
Juice of 1/2 lemon
Zest of 1 orange and 1 lemon
Boil the peels in water for 10 minutes, drain them, then boil them again for another 10 minutes and drain once more.
Cook the diced fruit pulp in a pot for 15–20 minutes to let some of the liquid evaporate. Now add the sugar, the thinly sliced peel, and the lemon juice, and let it simmer until it reaches the desired consistency.
Pour the jam while hot into sterilized jars.
Cook the diced fruit pulp in a pot for 15–20 minutes to let some of the liquid evaporate. Now add the sugar, the thinly sliced peel, and the lemon juice, and let it simmer until it reaches the desired consistency.
Pour the jam while hot into sterilized jars.
