Ingredienti per 5-6 ciacci/necci:
120 gr farina di castagne
200 ml acqua
ripieno:
ricotta
zucchero
miele facoltativo
Mescoliamo bene la farina di castagne con l'acqua, senza grumi e prepariamo delle crepes sulla padella molto calda e oleata.
Farcite i ciacci con la ricotta ( mescolata con un po' di zucchero). Il miele lo aggiungete a filo sopra alla fine se vi piace.
romana
Ingrediente pentru 5-6 clatite :
120 gr faina de castane
250 ml apa
umplutura :
ricotta cu zahar
miere optional
Amestecam faina cu apa foarte bine ca sa nu aiba cocoloase, si coacem clatitele pe tigaia unsa cu ulei si foarte fierbinte cate 2 minute cca pe fiecare parte. Nu trebuie sa fie subtiri ci mai grosute.
Umplem clatitele cu ricotta frecata cu o zaharul dupa gustul vostru mai dulce sau mai putin dulce si le rulam doar putin, daca vrem adaugam putina miere deasupra.
english
Ingredients for 5–6 ciacci/necci (chestnut crêpes):
120 gr chestnut flour
250 ml water
Filling:
ricotta with sugar
honey optional
Mix the chestnut flour with the water until smooth and free of lumps, then cook thin crêpes in a very hot, lightly oiled pan.
Fill the ciacci with ricotta (mixed with a little sugar). Drizzle honey on top at the end if you like.

