ottobre 31, 2022

Necci o Ciacci - Tuscan chestnut flour crepes - Clatite toscane din faina de castane umplute cu ricotta

 



Ingredienti per 5-6  ciacci/necci:

 120 gr farina di castagne 
 200 ml acqua 
 
ripieno:
 ricotta
 zucchero
miele facoltativo

Mescoliamo bene la farina di castagne con l'acqua, senza grumi e prepariamo delle crepes sulla padella molto calda e oleata.

Farcite i ciacci con la ricotta ( mescolata con un po' di zucchero). Il miele lo aggiungete a filo sopra alla fine se vi piace.


romana 


Ingrediente pentru 5-6 clatite :
120 gr faina de castane 
250 ml apa 

umplutura :
ricotta cu zahar
miere optional

Amestecam faina cu apa foarte bine ca sa nu aiba cocoloase, si coacem clatitele pe tigaia unsa cu ulei si foarte fierbinte cate 2 minute cca pe fiecare parte. Nu trebuie sa fie subtiri ci mai grosute. 

Umplem clatitele cu ricotta frecata cu o zaharul dupa gustul vostru mai dulce sau mai putin dulce si le rulam doar putin, daca vrem adaugam putina miere deasupra.


english

Ingredients for 5–6 ciacci/necci (chestnut crêpes):

120 gr chestnut flour
250 ml water

Filling:
ricotta with  sugar 
honey optional

Mix the chestnut flour with the water until smooth and free of lumps, then cook thin crêpes in a very hot, lightly oiled pan.

Fill the ciacci with ricotta (mixed with a little sugar). Drizzle honey on top at the end if you like.