sabato 14 febbraio 2009

Torta alle carote e arancia - Chec de morcovi si portocale





Ingredienti :
120 g zucchero
2 uova
6 cucchiai succo di arancia
180 g farina 00
50 ml olio (di semi)
200 g carote grattugiate
scorza grattugiata di 2 arance
1 bustina lievito per dolci

zucchero a velo
cioccolata fondente (150-200 g )

- amalgamate zucchero con uova, succo di arance e olio, aggiungete le carote crude grattugiate e la farina con il lievito.
- imburrate 2 forme di plumcake ( 9*23 cm )e infarinate
- versate l'impasto nelle forme e cuocete a 180°C , fate la prova stecchino
- togliete dalle teglie e lasciate raffreddare
- sciogliete la cioccolata e versatela sopra uno dei dolci mentre sopra l'altro spolverate zucchero a velo.
- se volete potete affettare i due dolci e ricomporre il cake in un piato da portata : una fetta al cioccolato e una a zucchero .



ingrediente :

120 zahar
2 oua
6 linguri de suc proaspat de portocale
180 gr faina 
50 ml ulei
200 gr de morcovi cruzi rasi
1 plic de praf de copt (16gr)

zahar pudra
ciocolata amara (150-200 g)

-amestecam zaharul cu ouale, sucul de portocale si uleiul, amestecam morcovii rasi si faina amestecata cu praful de copt
- ungem 2 forme de chec de 9*23 cm cu unt si presaram faina
- varsam aluatul in cele doua forme si coacem la 180 °C ( mediu) , facem proba cu scobitoarea ca sa stim cind e gata
- rasturnam checurile si scoatem din tavite, lasam sa se raceasca si in acest timp topim ciocolata
- turnam pe unul dintre checuri ciocolata si pe celalalt il pudram cu zahar pudra
- taiem cele doua checuri in felii si daca vrem putem recompune prajitura intr-un platou lung : o felie cu ciocolata si una cu zahar ...