Un'altra ricetta per la raccolta di Claudia e Tatiana
ingredienti :
1 tazza di farina di mais
3 tazze di acqua ( usiamo la stessa tazza , io una da caffè latte )
sale
olio
cicoria
aglio, peperoncino
4 cucchiai stracchino o altro formaggio che vi piace
50 gr speck a cubetti
grana grattugiata ( o parmigiano)
Prepariamo una polenta e frattempo facciamo ammorbidire in padella con sale e 1 cucchiaio di olio la cicoria sminuzzata insieme a un spicchio d'aglio in camicia e peperoncino ( solo se volete ).
Una volta la cicoria ammorbidita la versiamo nella polenta( dopo aver tolto l'aglio e il peperoncino se c'era uno intero ) e continuiamo a cuocerla. Nei ultimi dieci minuti aggiungiamo il formaggio e lo speck .
Versiamo la polenta in piatto e la lasciamo un paio di minuti.
Con 2 cucchiai (meglio se bagnati con l'acqua ) prepariamo le quenelle che mettiamo in una teglia, mettiamo sopra ogni quenelle della grana grattugiata e inforniamo fino quando questa si scioglie
Servire calde cosi semplice o con del burro fuso versato sopra.
ingrediente :
3 cani de apa
1 cana de malai
sare
cicoare
un catel de usturoi,ardei iute / boia
speck cubulete ( carne afumata, bacon, piept ardelenesc
4 linguri brinza crema
parmezan sau brinza grana sau alt cascaval ras
Pregatim o mamaliga turnam in aopa clocotita si sarata malaiul s amestecam bine sa nu faca cocoloase
Intr-o tigaie punem cicoarea ( se poate folosi si spanac dar fiind mai delicat e bine sa il puneti in mamaliga aproape de sfirsitul coacerii in timp ce frunzele de cicoare se pot pune dupa primele 10-20 minute ) impreuna cu 1 lingura de ulei , un catel de usturoi intreg si ardei iute . Cind s-a inmuiat si a scazut tot lichidul lasat de frunze o adaugam in mamaliga ( dupa ce aruncam usturoiul si ardeiul iute dc am pus unul mic intreg) impreuna cu carnea afumata t6aiata cuburi mici de tot si continuam coacerea amestecind din cind in cind .
In ultimele 10 minute de coacere a mamaligii ( eu fierb mamaliga minim 40 minute ) adaugam brinza crema si amestecam bine...
Varsam mamaliga int-o farfurie sau pe un fund de lemn , lasam putin sa se mai raceasca si apoi cu 2 linguri de preferinta inmuiate in apa formam quenelle ( adica un fel de galuste ), le asezam intr-o tava , presaram pe fiecare cascaval ras si punem la cuptor pina cind acesta se topeste ( dc aveti grill la cuptor e ai bine la grill )
Se servesc calde asa simple sau puteti turna peste ele unt topit.
english
polenta:
1 cup cornmeal
3 cups water (use the same cup)
salt
oil
chicory
garlic, hot chili pepper
4 tablespoons soft cheese
50 g diced bacon
Parmesan cheese
Prepare polenta
in a pan add 1 tablespoon olive oil and chopped chicory, a garlic clove, hot chili pepper and salt and let cook
Once softened the chicory pour everything into polenta (after removing the garlic and chili pepper) and continue to cook it 20 minutes. In the last 10 minutes add the cheese and bacon.
Pour the polenta in the dish .
With 2 spoons (preferably wet with water) prepare the dumplings/quenelle
Put all quenelles in a pan , add Parmesan and bake in the hot oven for few minutes
Serve hot, simple or with melted butter.