
Ingredienti :
120 g zucchero
2 uova
6 cucchiai succo di arancia
180 g farina 00
50 ml olio (di semi)
200 g carote grattugiate
scorza grattugiata di 2 arance
1 bustina lievito per dolci
zucchero a velo
cioccolata fondente (150-200 g )
- amalgamate zucchero con uova, succo di arance e olio, aggiungete le carote crude grattugiate e la farina con il lievito.
- imburrate 2 forme di plumcake ( 9*23 cm )e infarinate
- versate l'impasto nelle forme e cuocete a 180°C , fate la prova stecchino
- togliete dalle teglie e lasciate raffreddare
- sciogliete la cioccolata e versatela sopra uno dei dolci mentre sopra l'altro spolverate zucchero a velo.
- se volete potete affettare i due dolci e ricomporre il cake in un piato da portata : una fetta al cioccolato e una a zucchero .

ingrediente :
120 zahar
2 oua
6 linguri de suc proaspat de portocale
180 gr faina
50 ml ulei
200 gr de morcovi cruzi rasi
1 plic de praf de copt (16gr)
zahar pudra
ciocolata amara (150-200 g)
-amestecam zaharul cu ouale, sucul de portocale si uleiul, amestecam morcovii rasi si faina amestecata cu praful de copt
- ungem 2 forme de chec de 9*23 cm cu unt si presaram faina
- varsam aluatul in cele doua forme si coacem la 180 °C ( mediu) , facem proba cu scobitoarea ca sa stim cind e gata
- rasturnam checurile si scoatem din tavite, lasam sa se raceasca si in acest timp topim ciocolata
- turnam pe unul dintre checuri ciocolata si pe celalalt il pudram cu zahar pudra
- taiem cele doua checuri in felii si daca vrem putem recompune prajitura intr-un platou lung : o felie cu ciocolata si una cu zahar ...
english
Ingredients:
120 g sugar
2 eggs
6 tablespoons orange juice
180 g all-purpose flour
50 ml vegetable oil
200 g grated carrots
grated zest of 2 oranges
1 packet baking powder
powdered sugar
dark chocolate (150–200 g)
Mix the sugar with the eggs, orange juice, and oil, then add the raw grated carrots and the flour combined with the baking powder. Butter and flour two loaf pans (9×23 cm). Pour the batter into the pans and bake at 180°C, checking for doneness with a toothpick. Remove from the pans and let cool. Melt the chocolate and pour it over one of the cakes, while dusting the other with powdered sugar. If you like, you can slice both cakes and reassemble them on a serving plate, alternating one chocolate slice and one powdered sugar slice.