Insalata di patate e aringa affumicata - Salata de cartofi si hering afumat



ingredienti :

patate 
carote
piselli
sedano
aringa affumicata , latte
yogurt greco  (o mayonese )

mettiamo a bagno len latte l'aringa sfiletata e spellata per una notte
facciamo lessare le patate, le carote e i piselli
mettiamo in una ciotola l'arringa tagliata a cubettini, le patate, le carote, i piselli e il sedano mondato e tagliato ( crudo)
aggiungiamo yogurt o mayonese secondo il nostro piacere


in romana:

cartofi
morcov
mazare
telina (tulpini)
hering afumat, lapte
iaurt sau maioneza

 tinem in lapte de seara pina dimineata heringul fara oase si fara pielita
fierbem cartofii, morcovii si mazarea
amestecam intr-un castron cartofii , morcovii si mazarea fierte si taiate felii, heringul scurs de lapte si taiat cubulete si telina curatat si taiata
adaugam iaurt sau maioneza dupa cum ne place

4 commenti:

Daniela ha detto...

Ce bine arata salata, Cristina... Dar oare cu altceva nu merge, ca hering nu am... doar niste somon afumat prin frigider...

Mirtilla ha detto...

ha un aspetto davvero delizioso!!

Cristina ha detto...

Daniela sigur ca merge, e mai delicat si scapi si de nebunia tinutului in lapte. Merge si cu peste marinat ( dar cred ca cere ceapa, poate si asta cerea dar la noi ceapa cruda nu se maninca). Heringul s-ar putea sa nu fie pe placul tuturor caci e mai puternic la gust plus ca e cam gras ca si peste.
Da friu imaginatiei si combina ce ai in casa si ce va place voua ..

Cristina ha detto...

Mirtilla è vero, aveva dei colori bellissimi

Ultimi commenti