Ingredienti
zucca
castagne ( le caldarroste sbucciate e se non è più la stagione usate delle caldarroste sbucciate e congelate o castagne secche ammollate e lessate in acqua senza sale con una foglia di alloro e un spicchi d'aglio in camicia)
porro o cipolla
piselli
farro e lenticchie
olio, sale
- facciamo un soffritto con cipolla o porro nel olio, sale, aggiungiamo la miscela di farro e lenticchie e la zucca mondata e tagliata a cubetti, i piselli e le castagne
- aggiungiamo acqua o brodo vegetale q.b. e lasciamo cuocere quanto basta
in romana:
Ingrediente
dovleac
castane ( castane coapte si curatate de coaja sau daca nu este sezonul puteti folosi castane coapte si curatate de coaja pe care le-ati pastrat in punga in congelator sau castene uscate pe care dupa ce le-ati tinut o noapte in apa la inmuit, le-ati curatat de eventuale coji si le-ati fiert in apa fara sare cu o frunza de dafin si un catel de usturoi intreg)
praz sau ceapa
griu si linte ( care fierb rapid, 30 min maxim)
ulei, sare
- inabusim ceapa sau prazul cu ulei si sare, adaugm amestecul de linte si griu ( eventual deja fiert cel putin pe jumatate dc nu folositi din cele care au timpul de fierbere de numai 30 minute ) si adaugati dovleacul curatat si taiat cuburi, castanele deja fierte
- varsam apa sau supa vegetala cit este nevoie si lasam sa fiarba
English
Ingredients
Pumpkin
Chestnuts (roasted chestnuts, peeled; if they are out of season, use peeled frozen roasted chestnuts or dried chestnuts soaked and boiled in unsalted water with a bay leaf and an unpeeled garlic clove)
Leek or onion
Peas
Farro and lentils
Oil, salt
Make a sauté with the onion or leek in oil and salt. Add the farro–lentil mix, the cleaned pumpkin cut into cubes, the peas and the chestnuts.
Add enough water or vegetable broth and let it cook until done.
