martedì 12 gennaio 2010

Tortellini ricotta e spinaci con piselli - Tortellini ricotta si spanac cu mazare


tortellini ricotta e spinaci
pancetta tagliata a listarelle
scatola piccola di piselli
prezzemolo
sale
Parmigiano o Grana Padano

Soffriggere la pancetta in una padella antiaderente per circa
2 minuti.
Nel frattempo fare cuocere i tortellini in abbondante acqua bollente salata per 1 minuto insieme ai piselli già cotti, scolati e sciacquati.
Una volta pronti i tortelli scolarli e passarli nella padella con la pancetta.
Aggiungete prezzemolo tritato e spolverizzare con formaggio

in romana:

tortellini ricotta si spanac
pancetta/kaizer taiata subtire
o cutie mica de mazare
patrunjel
sarle
Parmezan sau Grana Padano

Prajiti sunculita /kaizerul intr-o tigaie cca 2 minute.
Intre timp coaceti tortellini in apa fiarta cu sare 1 minut ( dc sunt ca ai mei praospeti, daca nu ii fierbeti atit cit scrie pe ambalajul lor) impreuna cu mazarea scursa din cutie si clatita sub jet de apa.
Cind sunt gata tortellini varsati totul in strecuratoare, aruncati apa si rasturnati tortellini si mazarea in tigaia cu sunculita.
Adaugati patrunjel tocat si presarati brinza rasa