dicembre 29, 2007

Decadent chocolate brownies


60 gr cioccolata fondente
125 gr burro
250 gr zucchero
2 uova
125 gr farina 00
sale
1 bustina vaniglina
cioccolata bianca per guarnire o zucchero a velo e succo di limone


Si scalda il forno a 175 °C. In una pentola sul fuoco basso lavoriamo il burro e la cioccolata , aggiungiamo il zucchero e mescoliamo tutto insieme. Aggiungiamo le uova, uno alla volta e alla fine la farina, il sale e la vaniglina. Si cuoce in una teglia imburrata e infarinata al fuoco basso 175-176° C per 20-25 min.

Far raffreddare il dolce, tagliarlo a pezzi e aggiungere la crema preparata mescolando zucchero a velo con succo di limone o cioccolato bianco sciolto 

in romana:

60 g ciocolată amăruie
125 g unt
250 g zahăr tos
2 ouă
125 g făină
1 vârf de cuțit de sare
1/2 linguriță de vanilie (eu am pus un pliculeț de vanilină)
ciocolată albă pentru decor sau zahăr pudră frecat cu zeamă de lămâie până ajunge la consistența necesară pentru a orna prăjitura

Încălziți cuptorul.
Într-o cratiță, puneți ciocolata ruptă în bucăți împreună cu untul și lăsați-le la foc mic să se topească. Când s-au topit, luați cratița de pe foc și amestecați până se omogenizează bine. Adăugați zahărul tos și amestecați până începe să se dizolve, apoi adăugați ouăle, pe rând, incorporându-l complet pe primul înainte de a-l adăuga pe al doilea.

Incorporați făina, vanilia și sarea, amestecând bine.

Turnați compoziția într-o tavă (eu am folosit una de 27×27 cm, cu înălțimea de 2 cm) tapetată cu hârtie de copt sau unsă cu unt și presărată cu făină. Coaceți timp de 20–25 de minute la 175–176°C.

Nu trebuie să se coacă prea tare și să devină uscată—brownie trebuie să rămână ușor umed în mijloc.

După ce s-a răcit complet, tăiați prăjitura în pătrățele și decorați fie cu zahăr pudră amestecat cu zeamă de lămâie, fie cu ciocolată albă topită


english

Ingredients
60 g dark chocolate
125 g butter
250 g sugar
2 eggs
125 g all-purpose flour
a pinch of salt
1 packet vanilla powder
white chocolate for decorating or powdered sugar mixed with lemon juice

Preheat the oven to 175°C. In a saucepan over low heat, melt the butter and dark chocolate together, then add the sugar and mix well. Add the eggs one at a time, then incorporate the flour, salt, and vanilla powder. Pour the batter into a buttered and floured baking pan and bake at 175–176°C for 20–25 minutes.

Let the cake cool completely, cut it into squares, and top with either melted white chocolate or a glaze made by mixing powdered sugar with lemon juice