
60 g ciocolată amăruie
125 g unt
250 g zahăr tos
2 ouă
125 g făină
1 vârf de cuțit de sare
1/2 linguriță de vanilie (eu am pus un pliculeț de vanilină)
ciocolată albă pentru decor sau zahăr pudră frecat cu zeamă de lămâie până ajunge la consistența necesară pentru a orna prăjitura
Încălziți cuptorul.
Într-o cratiță, puneți ciocolata ruptă în bucăți împreună cu untul și lăsați-le la foc mic să se topească. Când s-au topit, luați cratița de pe foc și amestecați până se omogenizează bine. Adăugați zahărul tos și amestecați până începe să se dizolve, apoi adăugați ouăle, pe rând, incorporându-l complet pe primul înainte de a-l adăuga pe al doilea.
Incorporați făina, vanilia și sarea, amestecând bine.
Turnați compoziția într-o tavă (eu am folosit una de 27×27 cm, cu înălțimea de 2 cm) tapetată cu hârtie de copt sau unsă cu unt și presărată cu făină. Coaceți timp de 20–25 de minute la 175–176°C.
Nu trebuie să se coacă prea tare și să devină uscată—brownie trebuie să rămână ușor umed în mijloc.
După ce s-a răcit complet, tăiați prăjitura în pătrățele și decorați fie cu zahăr pudră amestecat cu zeamă de lămâie, fie cu ciocolată albă topită
Ingredients
60 g dark chocolate
125 g butter
250 g sugar
2 eggs
125 g all-purpose flour
a pinch of salt
1 packet vanilla powder
white chocolate for decorating or powdered sugar mixed with lemon juice
Preheat the oven to 175°C. In a saucepan over low heat, melt the butter and dark chocolate together, then add the sugar and mix well. Add the eggs one at a time, then incorporate the flour, salt, and vanilla powder. Pour the batter into a buttered and floured baking pan and bake at 175–176°C for 20–25 minutes.
Let the cake cool completely, cut it into squares, and top with either melted white chocolate or a glaze made by mixing powdered sugar with lemon juice