ingredienti per la pasta :
100 gr farina 00
1 uovo
sale q.b.
ingredienti per la salsa :
speck
funghi
burro
parmigiano reggiano grattato
- si prepara la pasta
- si lascia a riposare sotto una pentola a campana
-si prende un pezzo ( resto resta sotto la pentola)
- dopo aver tirato delle sfoglie sottili con il tagliapasta, tagliate delle strisce larghe 3 cm e da queste, ricavate dei quadratini lunghi 3 cm. Poggiate un lembo del quadratino sul manico di un cucchiaio di legno e facendolo rotolare sulla tavoletta rigata ( quella che si usa per gli gnocchetti ) unite il lembo opposto, così da formare un garganello. Fate asciugare la pasta almeno un' ora prima di cuocerla, altrimenti potrebbe perdere la forma.
- si cuoce la pasta e si amalgama con il sugo e alla fine anche il parmigiano .
romana
ingrediente pt pasta:
100 gr faina 00
1 ou
sare
ingrediente sos
speck
ciuperci pleurotus speck
unt
parmezan
-am facut pasta si am lasat-o sa se odihneasca sub castron citeva minute .
-apoi am scos cite o bucata restul statea sub castron incontinuare ca sa nu se usuce
-am intins o foaie cu sucitorul, cit am putut de subtire dar nu chiar transparenta din care se taie patrate de 3x3 cm ( aproximativ ), daca nu aveti unealta speciala cu multe rotite paralele care taie pasta dintr-o singura miscare in fisii paralele atunci tineti sucitorul pe pasta ca pe o linie si cu un cutit ascutit taiati de-a lungul sucitorului
- fiecare patratel si pune pe betigas si se ruleaza apasind pe forma ramin dungi
ciuperci pleurotus speck
unt
parmezan
-am facut pasta si am lasat-o sa se odihneasca sub castron citeva minute .
-apoi am scos cite o bucata restul statea sub castron incontinuare ca sa nu se usuce
-am intins o foaie cu sucitorul, cit am putut de subtire dar nu chiar transparenta din care se taie patrate de 3x3 cm ( aproximativ ), daca nu aveti unealta speciala cu multe rotite paralele care taie pasta dintr-o singura miscare in fisii paralele atunci tineti sucitorul pe pasta ca pe o linie si cu un cutit ascutit taiati de-a lungul sucitorului
- fiecare patratel si pune pe betigas si se ruleaza apasind pe forma ramin dungi
pasta se lasa sa se odihneasca pe servet de pinza apoi se opareste in apa clocotita cu sare si un fir de ulei (dc vreti.. e folositor ca sa nu se lipeasca pastele .. ) iar cind pasta se ridica la suprafata se mai lasa citeva secunde si se scoate ( cu paleta cu gaurele sau chiar se scurge)
separat se inabuse in putin unt ( 1 lingurita) citeva ciuperci pleurotus spalate si uscate, tocate nu foarte marunt si speck-ul cubulete
pasta fiarta se rastoarna in tigaie peste sos impreuna cu 1-2 linguri din apa in care au fiert pastele iar cand se serveste in farfurie se presara parmezan ras