luglio 03, 2009

Frittelle di zucchine - Chiftele de dovlecel - Zucchini and Mushroom Fritters



ingredienti :

1 zucchina
2 uova
1 cucchiaio farina 00
4 funghi champignon
menta, sale
olio per friggere

- grattugiate la zucchina e affettate i funghi
- sbattere le uova e aggiungere la zucchina e i funghi, sale, le foglie di menta tritate e la farina se vi sembra il composto troppo sodo aggiungere latte o panna o meglio aggiungete la farina poco per volta quanto basta )
- scaldate l'olio in una padella e mettete il composto a cucchiaiate, friggete le frittelle e una volta tolte dalla padella lasciatele che si raffreddano sulla carta da cucina

in romana:

ingrediente :

1 dovlecel
2 oua
4 ciuperci
1 lingura de faina
sare, menta
ulei pt prajit

- radem pe razatoarea are dovlecelul si taiem felii subtiri ciupercile ( spalate si curatate fiecare dintre cele 2 ingrediente)-
- batem ouale si adaugam dovlecel, ciupercile, sarea , menta si faina pe care o adaugam putin cite putin numai cit este nevoie sau daca am pus prea multa si compozitia este prea groasaa adaugam putin lapte sau smintina dulce
- asezam cu lingura compozitia in tigaia cu uleiul deja incins, prajim pe ambele parti si scoatem chiftelele pe hirtie de bucatarie 

english

Ingredients:

1 zucchini
2 eggs
1 tablespoon all-purpose flour
4 champignon mushrooms
Mint, salt
Oil for frying

Grate the zucchini and slice the mushrooms. Beat the eggs, then add the zucchini, mushrooms, salt, chopped mint, and flour. If the mixture seems too thick, add a little milk or cream, or add the flour gradually until you reach the right consistency. Heat the oil in a pan, drop the mixture into the pan by spoonfuls, and fry the fritters. Once cooked, place them on kitchen paper to cool and drain.