luglio 07, 2009

Plum cake bigusto (rum e cioccolato ) - Chec bicolor ( rom si ciocolata) - Marble Chocolate Cake with Glaze



Ingredienti:
2 uova
280 gr di farina
120 - 150 gr di zucchero (dipende dal tipo di cioccolato che usate e dai gusti )
100 gr di cioccolato fondente
8 cucchiai di olio di semi
100 gr di latte o yogurt (io ho messo il latte)
2 cucchiai di rum 
1 pizzico di sale
3 cucchiaini di lievito

100 gr di cioccolato fondente per la copertura
50 gr di burro



versate nella teglia ( in mezzo ), coperta di carta da forno bagnata e strizzata, un cucchiaio d'impasto bianco, un cucchiaio al cioccolato e cosi fino quando l'impasto sarà finito

infornare in forno già caldo a 175- 180° per 30-40 minuti circa meglio fare la prova stecchino prima di tirarlo fuori. Lasciar raffreddare il dolce su una gratella. Sciogliere il cioccolato e il burro a bagnomaria, mescolare energicamente e versarlo sul dolce. Servire con del gelato a piacere o della panna.

in romana:


2 oua
280 gr faina
120 - 150 gr zahar (dupa cit de dulce va place)
100 gr ciocolata menaj (amara )
8 linguri de ulei (floarea soarelui, porumb, soia)
100 ,ml lapte sau iaurt (eu am pus lapte )
2 lingurite de rom 
1 praf de sare
3 lingurite praf de copt



amestecam toate ingredientele ( mai putin ciocolata pe care o punem la topit ), impartim compozitia in 2 parti si in una dintre cele doua adaugam ciocolata topita apoi varsam in tava de chec in care eu am pus hirtie de copt pe care am udat-o si apoi am strins-o in pumn pina a iesit toata apa, este mai usor de intins in tava. Am varsat pe rind cite o lingura de aluat alb, una de aluat cu ciocolata si tot aa pina s-a terminat aluatul .

Am pus la copt in cuptorul deja incalzit la 178-180 °C pt 30-40 minute, faceti proba cu scobitoarea ( checul meu era gata dupa 30 minute), lasati sa se raceasca pe un gratar si apoi glazurati cu ciocolata topita la bain marie in care adaugati untul.

english

Ingredients
2 eggs
280 g flour
120–150 g sugar (depending on the type of chocolate used and your taste)
100 g dark chocolate
8 tablespoons vegetable oil
100 g milk or yogurt (I used milk)
2 tablespoons rum
1 pinch of salt
3 teaspoons baking powder

For the glaze
100 g dark chocolate
50 g butter

Melt the 100 g of dark chocolate for the batter and let it cool slightly. Prepare the batter by mixing together the eggs, sugar, oil, milk, rum, and salt, then add the flour sifted with the baking powder. Divide the mixture into two bowls and stir the melted chocolate into one of them. Line a baking pan with damp, squeezed parchment paper and pour one spoonful of plain batter into the center, then one spoonful of chocolate batter, alternating until all the batter is used.

Bake in a preheated oven at 175–180 °C (350–355 °F) for 30–40 minutes, checking doneness with a toothpick. Let the cake cool on a rack. Melt the butter and chocolate for the glaze in a double boiler, mix well, and pour over the cake. Serve optionally with ice cream or whipped cream