martedì 7 luglio 2009

Plum cake bigusto (rum e cioccolato ) - Chec bicolor ( rom si ciocolata)



Ingredienti:
2 uova
280 gr di farina
120 - 150 gr di zucchero (dipende dal tipo di cioccolato che usate e dai gusti )
100 gr di cioccolato fondente
8 cucchiai di olio di semi
100 gr di latte o yogurt (io ho messo il latte)
2 cucchiai di rum 
1 pizzico di sale
3 cucchiaini di lievito

100 gr di cioccolato fondente per la copertura
50 gr di burro



versate nella teglia ( in mezzo ), coperta di carta da forno bagnata e strizzata, un cucchiaio d'impasto bianco, un cucchiaio al cioccolato e cosi fino quando l'impasto sarà finito

infornare in forno già caldo a 175- 180° per 30-40 minuti circa meglio fare la prova stecchino prima di tirarlo fuori. Lasciar raffreddare il dolce su una gratella. Sciogliere il cioccolato e il burro a bagnomaria, mescolare energicamente e versarlo sul dolce. Servire con del gelato a piacere o della panna.

in romana:


2 oua
280 gr faina
120 - 150 gr zahar (dupa cit de dulce va place)
100 gr ciocolata menaj (amara )
8 linguri de ulei (floarea soarelui, porumb, soia)
100 ,ml lapte sau iaurt (eu am pus lapte )
2 lingurite de rom 
1 praf de sare
3 lingurite praf de copt



amestecam toate ingredientele ( mai putin ciocolata pe care o punem la topit ), impartim compozitia in 2 parti si in una dintre cele doua adaugam ciocolata topita apoi varsam in tava de chec in care eu am pus hirtie de copt pe care am udat-o si apoi am strins-o in pumn pina a iesit toata apa, este mai usor de intins in tava. Am varsat pe rind cite o lingura de aluat alb, una de aluat cu ciocolata si tot aa pina s-a terminat aluatul .

Am pus la copt in cuptorul deja incalzit la 178-180 °C pt 30-40 minute, faceti proba cu scobitoarea ( checul meu era gata dupa 30 minute), lasati sa se raceasca pe un gratar si apoi glazurati cu ciocolata topita la bain marie in care adaugati untul.