
ingredienti:
350 g lonza di maiale
6 mele
1/4 cipolla
olio, sale
rosmarino, salvia
100 ml acqua
burro, fecola
- rossolare la lonza con poco olio nella pentola a pressione insieme con la cipolla
- aggiungiamo l'acqua, le mele dopo averle sbucciate e tolto il torsolo, il rosmarino, la salvia ( o soltanto una delle due), sale
- chiudiamo il coperchio della pentola e lasciamo cuocere per 20-25 minuti
- una volta raffreddata la pentola e aperto il coperchio mettiamo in un piatto da portata la lonza alcune mele rimaste intere
- il resto delle mele le frulliamo insieme al resto di cottura (dopo aver tolto i rametti di rosmarino e le foglie di salvia), le versiamo in una padella dove abbiamo sciolto un cucchiaino di burro, aggiungiamo 1 cucchiaino di fecola e lasciamo cuocere un paio di minuti per ottenere una salsa
in romana:
ingrediente :
350 g muschi de porc
6 mere
1/4 ceapa
ulei, sare
rozmarin, salvie
100 ml apa
unt, amidon (sau faina)
- prajim in putin ulei carnea direct in oala minune fara capac, impreuna cu ceapa ( bucata intreaga )
- adaugam apa, rozmarinul si salvia, sarea si merele curatate de coaja si fara cotor, inchiem capacul si lasam sa fiarba cca 20-25 minute de cidn se ridica supapa
- cind oala s-a racit deschidem capacul si scoatem carnea pe care o punem pe platou impreuna cu o parte dintre mere ( cele care sunt intregi sau cite e nevoie in functie de numarul de persoane care sunt la masa , merele se pot taia de la inceput chiar si in jumatati pe orizontala)
- restuò de mere impreuna cu zeama din oala (dupa ce scoatem si aruncam frunzele de salvie si ramurile de rozmarin) le strivim si le varsam intr-o tigaie in care am topit 1 lingurita de unt si am adaugat 1 lingurita de amidon (sau faina) si lasam sa mai fiarba citeva minute pian se leaga sosul
Ingredients:
350 g pork loin
6 apples
1/4 onion
oil, salt
rosemary, sage
100 ml water
butter, potato starch (or cornstarch)
Brown the pork loin with a little oil in the pressure cooker together with the onion. Add the water, the apples after peeling and coring them, the rosemary, the sage (or just one of the two), and salt. Close the pressure cooker and let it cook for 20–25 minutes.
Once the cooker has cooled and you can open it, place the pork loin and a few whole apples on a serving plate. Blend the remaining apples with the cooking liquid, after removing the rosemary sprigs and sage leaves. Pour this mixture into a pan where you have melted a teaspoon of butter, add a teaspoon of starch, and cook for a couple of minutes until the sauce thickens.