giovedì 13 agosto 2009
Polpettone light con fegato di maiale - Drob dietetic din ficat de porc
350-400 g fegato di maiale
1/4 di cipolla ( o di più secondo il vostro gusto)
2 carote
2 patate
3 uova piccole
sale, pepe di Giamaica, aneto o alte erbe aromatiche ( timo, maggiorana) tritate
- lavate e tagliate a cubetti il fegato e lasciatelo bollire per 1-2 minuti in acqua salata insieme alla cipolla e 1 carota tagliata a cubetti
- scolate il fegato, la cipolla e la carota
- frullate nel tritatutto/ robot il fegato insieme alla cipolla, la seconda carota lavata e mondata e le patate sbucciate e tagliate a cubetti
- amalgamate in una ciotola il fegato frullato con la cipolla, la carota e le patate aggiungendo le uova sbattute, sale, pepe di Giamaica e le erbe aromatiche tritate
- versate il composto in una teglia usa e getta da plumcake ( era la mia ) e coprite con la carta argentata
- mettete la teglia in una pentola ovale (nel mio caso) con acqua che deve arrivare quasi al bordo della teglia e lasciate a sobollire molto lentamente con fiamma bassa per 40 minuti ( io ho fato la prova con il stecchino ), una volta il polpettone cotto spegnete e lasciate raffreddare. Lo dovete tagliare quando è raffreddato bene.
in romana:
350-400 g ficat de porc
1/4 de ceapa( sau mai mult depinde de gustul vostru)
2 morcovi
2 cartofi
3 oua mici
sare, ienibahr, marara sau alte plante aromatice (timo, maghiran) tocate marunt
- spalam si taiem cuburi ficatul pe care il lasam sa dea in clocot 1-2 minute impreuna cu ceapa si unul dintre morcovi curarat si taiat cuburi (sta dc vreti sa se vada cuburi de morcov in drob, in caz contrar o sa adaugati cei 2 morcovi tocati/mixati in compozitie)
- scurgeti de apa ceap, morcovele si ficatul
- mixati in robot sau tocati in masina de tocat carne ficatul cu ceapa, cel de-al doilea morcov curatat si cartofii curatati de coaja (cruzi)
- amestecati intr-un castron tot ce ati macinat adaugind ouale batute ca pt omlleta, sarea,ienibaharul, verdeata, cuburile de morcov oparite
- varsati totul intr-o tava de unica folosinta si acoperiti etans cu folie de aluminiu
- puneti tava intr-o cratita ( ea folosita de mine are o forma ovala astfel incit tavita a incaput perfect) in care ati varsat apa cit sa ajuna cu 0.5 cm mai jos de nivelul tavii si fierbeti la foc mic cca 40 minute, faceti proba cu scobitoarea
- cind drobul este gata lasati mai intii sa se raceasca bine inainte de a taia felii