agosto 13, 2009

Polpettone light con fegato di maiale - Drob dietetic din ficat de porc - Light Pork Liver Meatloaf



350-400 g fegato di maiale
1/4 di cipolla ( o di più secondo il vostro gusto)
2 carote
2 patate
3 uova piccole
sale, pepe di Giamaica, aneto o alte erbe aromatiche ( timo, maggiorana) tritate

- lavate e tagliate a cubetti il fegato e lasciatelo bollire per 1-2 minuti in acqua salata insieme alla cipolla e 1 carota tagliata a cubetti
- scolate il fegato, la cipolla e la carota
- frullate nel tritatutto/ robot il fegato insieme alla cipolla, la seconda carota lavata e mondata e le patate sbucciate e tagliate a cubetti
- amalgamate in una ciotola il fegato frullato con la cipolla, la carota e le patate aggiungendo le uova sbattute, sale, pepe di Giamaica e le erbe aromatiche tritate
- versate il composto in una teglia usa e getta da plumcake ( era la mia ) e coprite con la carta argentata
- mettete la teglia in una pentola ovale (nel mio caso) con acqua che deve arrivare quasi al bordo della teglia e lasciate a sobollire molto lentamente con fiamma bassa per 40 minuti ( io ho fato la prova con il stecchino ), una volta il polpettone cotto spegnete e lasciate raffreddare. Lo dovete tagliare quando è raffreddato bene.


in romana:


350-400 g ficat de porc
1/4 de ceapa( sau mai mult depinde de gustul vostru)
2 morcovi
2 cartofi
3 oua mici
sare, ienibahr, marara sau alte plante aromatice (timo, maghiran) tocate marunt

- spalam si taiem cuburi ficatul pe care il lasam sa dea in clocot 1-2 minute impreuna cu ceapa si unul dintre morcovi curarat si taiat cuburi (sta dc vreti sa se vada cuburi de morcov in drob, in caz contrar o sa adaugati cei 2 morcovi tocati/mixati in compozitie)
- scurgeti de apa ceap, morcovele si ficatul
- mixati in robot sau tocati in masina de tocat carne ficatul cu ceapa, cel de-al doilea morcov curatat si cartofii curatati de coaja (cruzi)
- amestecati intr-un castron tot ce ati macinat adaugind ouale batute ca pt omlleta, sarea,ienibaharul, verdeata, cuburile de morcov oparite
- varsati totul intr-o tava de unica folosinta si acoperiti etans cu folie de aluminiu
- puneti tava intr-o cratita ( ea folosita de mine are o forma ovala astfel incit tavita a incaput perfect) in care ati varsat apa cit sa ajuna cu 0.5 cm mai jos de nivelul tavii si fierbeti la foc mic cca 40 minute, faceti proba cu scobitoarea
- cind drobul este gata lasati mai intii sa se raceasca bine inainte de a taia felii

english

Ingredients:
350–400 g pork liver
1/4 onion (or more, depending on taste)
2 carrots
2 potatoes
3 small eggs
salt, allspice, dill or other chopped herbs (thyme or marjoram)

Wash the liver, cut it into cubes, and boil it for 1–2 minutes in salted water together with the onion and one carrot cut into cubes. Drain the liver, onion, and carrot. Using a food processor, blend the liver with the onion, the second cleaned carrot, and the peeled potatoes cut into cubes. Transfer the blended mixture to a bowl and mix with the beaten eggs, salt, allspice, and the chopped herbs.

Pour the mixture into a disposable plumcake mold (this is what I used) and cover it with aluminum foil. Place the mold inside a pot filled with water that should reach almost to the rim of the mold and let it simmer very gently over low heat for 40 minutes. I tested it with a skewer to check doneness. Once the meatloaf is cooked, turn off the heat and let it cool completely. Slice only when fully cooled.