
ingredienti :
1 petto di pollo, tagliato in 2 e battuto per diventare sottile
1 noce di burro
1 cucchiaio colmo di Gorgonzola
1-2 cucchiai di latte
- il petto di pollo* ( ancora meglio se usati i filetti sottili ) messi nella padella dove abbiamo sciolto il burro, facciamo soffriggere il pollo da tutte due le parti, se il pollo è troppo speso aggiungiamo vino bianco o brodo e lasciamo cuocere fino quando la carne è pronta se invece avete battuto la carme ed è sottile si cuoce in un attimo ( fuoco basso per non bruciare la carne)
- in un pentolino mettiamo insieme la Gorgonzola con il latte a scaldarsi fino quando si scioglie
- versiamo la Gorgonzola sciolta sopra il pollo nella padella e lasciamo ad insaporire da tutte due le parti
* se volete potete infarinare il petto di pollo
servite con insalata di lattuga
non aggiungete sale
in romana:
ingrediente :
1 piept de pui taiat in 2 si batut cu ciocanul de snitele
unt cit o nuca
1 lingura cu virf de brinza Gorgonzola (sau alta brinza cu mucegai care va place)
1-2 linguri de lapte
- bateti carnea* pina devine subtire sau mai bine puteti folosi felii subtiri de piept de pui cumparate deja taiate asa, puneti untul in tigaie si lasati sa se topeasca apoi adaugaiti carnea si o prajiti - la foc mic ca sa nu riscati ca se arde- pe ambele parti
- separat intr-o craticioara sau ibric puneti sa se topeasca pe foc sau la bain marie pina cind devine cremoasa brinza impreuna cu laptele
- adaugati in tigaie peste carne sosul de brinza si lasati se prinda gust intorcind carnea pe cele 2 parti
* daca vreti puteti tavali carnea prin putina faina inainte sa o prajiti in unt
daca carnea nu este taiata prea subtire atunci ca sa se coaca bine adaugati in timp cwe se prajeste in unt putin vin alb sau supa si lasati sa se coaca pina cind lichidul scadesi carnea e coapta, apoi adaugati sosul de brinza
serviti cu salata verde
nu adaugati sare este brinza destul de sarata
english
Ingredients:
1 chicken breast, cut in half and pounded thin
1 knob of butter
1 heaping tablespoon Gorgonzola
1–2 tablespoons milk
Place the chicken breast (even better if you use thin chicken fillets) in a pan where you have melted the butter. Sauté the chicken on both sides. If the chicken is too thick, add white wine or broth and let it cook until done; if you have pounded it thin, it will cook very quickly (keep the heat low so the meat doesn’t burn).
In a small saucepan, heat the Gorgonzola with the milk until it melts.
Pour the melted Gorgonzola over the chicken in the pan and let it coat and flavor the meat on both sides.
You may flour the chicken breast if you wish.
Serve with a lettuce salad.
Do not add salt.