venerdì 21 agosto 2009
Parmigiana di melanzane (senza forno) - Parmigiana de vinete ( fara cuptor )
la ricetta è la clasica ( piu' o meno ) :
1 melanzana
1 mozzarella
polpa di pomodoro
sale, basilico, parmigiano grattugiato, olio
io ho usando una mega pentola di ghisa smaltata che mio padre mi ha inviato dalla Romania
la melanzana a fette grigliata o se volete voi fritta nel olio
mettiamo in una vaschetta usa e getta i strati : pomodoro e basilico con un goccio d'olio, melanzana, mozzarella e cosi via fino al ultimo di mozzarella e parmigiano grattugiato
mettiamo la pentola sul fuoco e la scaldiamo per bene, adagiamo dentro la nostra teglia usa e getta , coperta la pentola col coperchio e abbassiamo la fiamma al medio lasciamo cuocere 10 minuti
in romana:
ingrediente :
1 vinata
1 mozzarella
pulpa de rosii
sare, busuioc, parmezan ras, ulei
taiem vinata felii si o frigem pe gratar sau o puteti frige in ulei , eu am preferat gratarul
asezam intr-o tavita de unica folosinta ( din cele de aluminiu subtire ) pulpa de rosii cu putin ulei, felii de vinata, mozzarella si iar pulpa de rosii si tot asa pina cind terminam straturile cu mozzarella si parmezan ras
ideala ar fii o tigaie din fonta cu capac in care sa puteti pune tavita, eu am folosit o cratita de fonta smaltuita din Romania
am incalzit pe flacara cratita, am asezat in ea tavita cu parmigiana, am pus capacul si am micsorat focul la mediu, am asteptat 10 minute si iata minunea .. cratita a functionat ca un cuptor :-)