
la ricetta è la clasica ( piu' o meno ) :
1 melanzana
1 mozzarella
polpa di pomodoro
sale, basilico, parmigiano grattugiato, olio
io ho usando una mega pentola di ghisa smaltata che mio padre mi ha inviato dalla Romania
la melanzana a fette grigliata o se volete voi fritta nel olio
mettiamo in una vaschetta usa e getta i strati : pomodoro e basilico con un goccio d'olio, melanzana, mozzarella e cosi via fino al ultimo di mozzarella e parmigiano grattugiato
mettiamo la pentola sul fuoco e la scaldiamo per bene, adagiamo dentro la nostra teglia usa e getta , coperta la pentola col coperchio e abbassiamo la fiamma al medio lasciamo cuocere 10 minuti
in romana:
ingrediente :
1 vinata
1 mozzarella
pulpa de rosii
sare, busuioc, parmezan ras, ulei
taiem vinata felii si o frigem pe gratar sau o puteti frige in ulei , eu am preferat gratarul
asezam intr-o tavita de unica folosinta ( din cele de aluminiu subtire ) pulpa de rosii cu putin ulei, felii de vinata, mozzarella si iar pulpa de rosii si tot asa pina cind terminam straturile cu mozzarella si parmezan ras
ideala ar fii o tigaie din fonta cu capac in care sa puteti pune tavita, eu am folosit o cratita de fonta smaltuita din Romania
am incalzit pe flacara cratita, am asezat in ea tavita cu parmigiana, am pus capacul si am micsorat focul la mediu, am asteptat 10 minute si iata minunea .. cratita a functionat ca un cuptor
english
Ingredients:
1 eggplant
1 mozzarella
tomato pulp
salt, basil, grated Parmesan, olive oil
I used a large enameled cast-iron pot that my father sent me from Romania.
Slice the eggplant and grill it, or fry it in oil if you prefer. In a disposable aluminum tray, assemble the layers as follows: tomato pulp with basil and a drizzle of oil, eggplant, mozzarella, and repeat the layers until the final one, which should be mozzarella topped with grated Parmesan.
Heat the cast-iron pot on the stove until very hot. Place the disposable tray inside, cover the pot with its lid, lower the heat to medium, and let it cook for about 10 minutes.