domenica 14 febbraio 2010
Durelli fritti in pastella - Pipote prajite in aluat
durelli di pollo
farina
acqua ghiacciata o acqua frizzante
sale, pepe o paprika
olio per friggere
yogurt
farina di mais
pulire dalla pellicina gialla se c'è, lavare e tagliare i durelli togliendo la parte centrale piu' dura
lessare in acqua salata i durelli fino quando sono morbidi
una volta pronti scolati e lasciati che si raffreddano e poi mescolati con 1-2 cucchiai di yogurt, aggiungete pepe o paprika secondo il vostro piacere
preparate una pastella con acqua ( frizzante o ghiacciata ) e farina
passate i durelli nella pastella e se volete una pastella un po' croccante aggiungete anche un po' di farina di mais
friggetele in olio bollente; quando saranno dorate e ben gonfie togliete e mettetele su carta assorbente
in romana:
pipote de pui
faina
apa rece de la gheata sau apa rece minerala
sare, piper sau boia
ulei pentru prajit
iaurt
malai
curatati pielita galbuie de pe pipote daca ceasta exista, spalati si taiati partea dura de la fiecare pipoat in parte
fierbeti in apa sarata pipotele pina cind sunt moi
cind sint gata le scurgeti si le lasati sa se raceasca apoi le amestecati cu 1-2 linguri de iaurt
pregatiti un aluat di faina si apa ( de la gheata sau minerala)
adaugati piper sau boia dupa cum va place peste pipote
treceti pipotele prin aluat si dc vrti un aluat mai crocant adaugati si putin malai
prajiti in ulei fierbinte, cind aluatul rezulta auriu si crescut scoateti pipoetele si le lasati pe hirtie sa se scurga de excesul de ulei