Con le melanzane ... funghi - Din vinete ... ciuperci .... ( tehnica :-)) )






Ho visto questa ricetta in TV alcune settimane fa e mi sono innamorata perdutamente...pero m'ero dimenticata di pubblicare le foto ... adesso pero ecco le foto... penso che i bimbi che non mangiano le melanzane possono essere facilmente imbrogliati la melansana asomiglia molto con il fungo anche nel sapore cucinato cosi

1. La melanzata lavata e asciugata
2. Tagliamo a fette di cca 1/2 cm spesore
3.-4. Mettete le fette di melanzana in un colino e cospargetele con il sale, lasciatele riposare per 30 minuti, quindi sciacquatele bene e asciugatele con della carta assorbente o immergete le fette in acqua bollente per 30 secondi e poi asciugatele bene.
5. Sbattiamo il uovo
6. Le fette di melanzana sono tagliatte a forma di fungo porcino
7. Le facciamo impanare ( farina, uovo, pangrattato.... ) e friggere nell'olio

Servite vicino a una inasalta di patate, uovo sodo, olive, carota cruda gratuggiata, formaggio .... o insieme a un risotto .. pasta...

in romana:

am vazut tehnica asta mai acum citeva saptamini si m-am indragostit nebuneste ... am mai facut odata si am pus cred ca linga un risotto ... cert e ca am uitat sa pun pozele aici .. asa ca acum mi-am revizuit atitudinea ... cred ca si cei care nu maninca de felul lor vinete pot fii pacaliti .. mai ales ca seamana ff mult pulpa de vinata panè cu ciuperca adavarata panè ... poate unde sunt dulcege amindoua ???

1. Vinata se spala si sterge
2. Se taie rondele de circa 1/2 cm grosime
3. Daca considerati necesar se presara cu sare si se lasa sa putin cit sa iasa lichidul "amarui" din ele ....SAU .. se pot scufunda pt citeva secunde in apa clocotita si apoi se lasa la scurs bine de tot ... eu nu am facut niciuna dintre aceste operatiuni caci vinetele pe care le cumpar eu sunt dulci, bune si fragede ...
4. Se clatesc cu apa rece ( maxim se trec rapid sub jet de apa rece ) si apoi se sterg cu servetul
5. In timpul cit vinetele au stat la scurs se pregateste oul batut si pesmetul
6. Feliile de vinete se decupeaza cu forma de ciuperca ( mai exact de hrib/ porcino )
7. Se trece prin ou batut si apoi prin pesmet si apoi se prajesc in tigaia cu putin ulei dar incalzita bine.. sau chiar se pot coace pe hirtie de copt in cuptorul incalzit la maxim ( nu era cazul pe caldura asta )....important e sa se rumeneasca pesmetul si deci sunt gata .... Eu le-am pus linga o salata de cartofi fierti cu ce am gasit prin frigider: ou fiert, masline , morcove crud ras si stors de zeama, cascaval cubulete .... dar aici fiecare poate adauga tot ce vrea .... dar merg si linga paste, risotto...

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