per 4 persone:
150 gr farina OO
50 gr semola di grano duro
2 uova
1 cucchiaio d'olio
sale
facciamo un impasto, lo lasciamo a riposare e prepariamo il condimento.
il ripieno :
1 sgombro, tagliato a pezzi
1 tazza di passata di pomodoro
1/2 bicchiere di vino
cipolla
sale, pepe, prezzemolo
olive snocciolate
1 cucchiaio d'olio
peperone
facciamo saltare in padella il peperone e la cipolla con olio e sale, aggiungiamo il pesce sfilettato e il vino .. lo facciamo evaporare e aggiungiamo la passata di pomodoro e le olive. Lasciamo a bollire .
Stendiamo la pasta , lo facciamo sbollentare e poi passare nell'acqua fredda e lasciate asciugare
Mettiamo olio nella teglia, un cucchiaio di salsa, uno strato di sfoglia salsa e poi sfoglia.. l'ultimo sarà di condimento.
Inforniamo per 5-10 minuti
in romana:
pt 4 portii:
150 gr farina OO
50 gr semola di grano duro
2 uova
1 cucchiaio d'olio
sale
facciamo un impasto, lo lasciamo a riposare e prepariamo il condimento.
il ripieno :
1 sgombro, tagliato a pezzi
1 tazza di passata di pomodoro
1/2 bicchiere di vino
cipolla
sale, pepe, prezzemolo
olive snocciolate
1 cucchiaio d'olio
peperone
facciamo saltare in padella il peperone e la cipolla con olio e sale, aggiungiamo il pesce sfilettato e il vino .. lo facciamo evaporare e aggiungiamo la passata di pomodoro e le olive. Lasciamo a bollire .
Stendiamo la pasta , lo facciamo sbollentare e poi passare nell'acqua fredda e lasciate asciugare
Mettiamo olio nella teglia, un cucchiaio di salsa, uno strato di sfoglia salsa e poi sfoglia.. l'ultimo sarà di condimento.
Inforniamo per 5-10 minuti
in romana:
pt 4 portii:
150 gr faina
50 gr faina de griu dur ( nu e obligatorie, se poate pune faina normala )
2 oua
1 lingura de ulei
sare
se face un aluat elastic si se lasa citeva minute sa se odihneasca sub servet
In timpul asta se pregateste sosul : cite un filet de merluciu pt fiecare portie ardei gras taiat fisiute 1 cana de suc de rosii 1/2 pahar de vin ceapa sare, piper si tulpinile de la patrunjel asa netocate care se arunca la sfirsit citeva masline fara simburi, se caleste in 1 lingura de ulei ardeiul gras si ceapa cu putina sare si la foc mic, se adauga pestele taiat mai marunt se toarna vinul si se mareste focul, se lasa sa se evapore putin alcolul si se adauga sosul de rosii si maslinele taiate rondele .. se lasa la foc mic sa fiarba pina scade si devine un sos grosut.
In timpul asta se pregateste pasta : se intinde foaie, mai multe micute caci la urma tot tb sa il taiati in patrate . Intr-o oala se pune apa la fiert cu putin ulei si sare, linga un castronel cu apa rece si pe un fund se pune un stergar de pinza .Se introduc pe rind patratele de pasta in apa clocotita se lasa vreo 20 secunde se scot cu o lingura sau furculita de lemn si se arunca in apa rece , de aici se iau cu mina si se pun la ucat pe stergar. Cind au fost toate oparite se unge cu ulei vasul pt cuptor si se aseaza pe fundul lui 1-2 linguri de sos de peste apoi un strat de foi oparite unul de sos si tot asa pina cind ultimul va fi de sos de peste . Se da la cuptor doar 5 -10 minute