


Frolla:
300 g farina
150 g burro
2 tuorli
1 uovo
100 g zucchero
1/2 bustina di lievito per dolci
Ripieno:
5 cucchiai farina
5 cucchiai zucchero
3 cucchiai cacao
1 cucchiaino lievito per dolci
3 uova
100 ml acqua frizzante
5 cucchiai olio
4 pere
Prepariamo la frolla e lasciamola riposare.
Laviamo e mondiamo le pere.
Prepariamo il ripieno mescolando tutti gli ingredienti.
Stendiamo la frolla e sistemiamola nella teglia.
Versiamo il ripieno e aggiungiamo le pere tagliate a metà.
Decoriamo con pezzetti di frolla ritagliati con formine per biscotti.
Inforniamo per 30–40 minuti.
Quando la torta è pronta e ancora tiepida, prepariamo una glassa con 200 g di cioccolato e 3 cucchiai di latte e la versiamo sopra.
La mia teglia ha un diametro di 29 cm.
englishShortcrust pastry:
300 g flour
150 g butter
2 egg yolks
1 whole egg
100 g sugar
1/2 packet baking powder
Filling:
5 tablespoons flour
5 tablespoons sugar
3 tablespoons cocoa powder
1 teaspoon baking powder
3 eggs
100 ml sparkling water
5 tablespoons oil
4 pears
Prepare the shortcrust pastry and let it rest.
Wash and clean the pears.
Prepare the filling by mixing all the ingredients.
Roll out the pastry and place it in the baking pan.
Pour in the filling and add the pears cut in half.
Decorate with small pieces of pastry cut with cookie cutters.
Bake for 30–40 minutes.
When the cake is ready and still warm, melt 200 g chocolate with 3 tablespoons milk to make a glaze and pour it on top.
My baking pan has a diameter of 29 cm
in romana:
Aluat fraged:
300 g făină
150 g unt
2 gălbenușuri
1 ou
100 g zahăr
1/2 plic praf de copt
Umplutură:
5 linguri făină
5 linguri zahăr
3 linguri cacao
1 linguriță praf de copt
3 ouă
100 ml apă minerală carbogazoasă
5 linguri ulei
4 pere
Pregătim aluatul fraged și îl lăsăm să se odihnească.
Spălăm și curățăm perele.
Pregătim umplutura amestecând toate ingredientele.
Întindem aluatul și îl așezăm în tavă.
Turnăm umplutura și adăugăm perele tăiate în jumătăți.
Decorăm cu bucățele de aluat decupate cu forme pentru biscuiți.
Coacem 30–40 de minute.
Când prăjitura este gata și încă călduță, turnăm deasupra o glazură din 200 g ciocolată și 3 linguri de lapte.
Tava mea are diametrul de 29 cm.