venerdì 18 maggio 2007

Crostata cacao e pere - Crostata cu umplutura de cacao si pere




frolla:
300 gr farina
150 gr burro
2 tuorli
1 uovo
100 gr zucchero
1/2 bustina lievito per dolci

ripieno:
5 cucchiai farina
5 cucchiai zucchero
3 cucchiai cacao
1 cucchiaino lievito per dolci
3 uova
100 ml acqua frizzante
5 cucchiai olio
4 per

prepariamo la frolla e lasciamo a riposarla

laviamo e mondiamo le pere

prepariamo il ripieno 

stendiamo la frolla e lo mettiamo nella teglia, versiamo il ripieno, aggiungiamo le pere divise in due .. e mettiamo pezzi di frolla tagliati con la forma per i biscotti sopra
Inforniamo per 30- 40 minuti

quando e pronta e tiepida mettiamo una glassa :200 gr cioccolato +i 3 cucchiai di latte

la mia teglia ha un diam.29 cm



in romana:





aluatul de tarta


300 gr faina
150 gr unt/margarina
2 galbenuse
1 ou intreg
100 gr zahar
1/2 praf de copt


umplutura ( e ca un pandispan)


5 linguri faina
5 linguri de zahar
3 linguri de cacao
1 lingurita praf de copt
3 oua
100 ml apa minerala
5 linguri ulei
4 pere

aluatul se framinta , la inceput pare nisipos dar framintind se inmoaie untul/ margarina si incepe sa se lege, se pune in folie de plastic si se da la frigider in timpul asta se pregateste umplutura , se amesteca toate ingredientele cu telul para sau cu mixerul se taie perele in jumatati si se " scobesc " de seminte si casutza lor se intinde aluatul care a stat in frigider si se intinde in forma de tarta 
Si se toarna umplutura ( care tb sa fie cam la jumatatea inaltimii peretilor tartei) si se aseaza perele deasupra cu coaja in sus ,  am taiat cu forma de biscuiti ( para ) si am pus ici colo . Se coace la foc intii maricel si apoi micsorat cca 30- 40 min sau pina cind se intareste umplutura care e in mijloc se face proba cu scobitoarea.
 varianta : se pun perele taiate felii deasupra sau cuburi in umplutura si cind e gata coapta si racita putin se toarna deasupra o glazura din 200 gr ciocolata si 3 linguri de lapte ( topite la bain marie ) forma mea are 29 cm diametru