maggio 27, 2007

Patate Hasselback nel forno MO - Cartofi Hasselback - la microunde




Le patate devono essere abbastanza grandi e più o meno tutte della stessa misura. Si pelano, si lavano e si asciugano bene.
Ora bisogna praticare dei tagli senza arrivare fino in fondo: le patate non devono essere affettate completamente. Per evitare di tagliarle troppo, si possono incastrare tra i manici di due cucchiai di legno, così il coltello si ferma prima.

Per 8 patate di misura media: dopo averle incise come spiegato, si spennellano con burro e si cuociono al microonde per 5 + 5 minuti (o di più se sono più grandi).
Poi aggiungiamo il formaggio (Fontina o Cheddar) e mettiamo di nuovo in forno, solo grill, per altri 10 minuti.

english

Use fairly large potatoes, all roughly the same size. Peel them, wash them and dry them well.
Now make cuts along the potatoes without slicing all the way through. To avoid cutting too deep, place each potato between the handles of two wooden spoons — they will stop the knife.

For 8 medium potatoes: after making the cuts, brush them with butter and cook in the microwave for 5 + 5 minutes (more if your potatoes are bigger).
Then add the cheese (Fontina or Cheddar) and finish cooking in the oven on grill mode for another 10 minutes.


in romana:

Folosiți cartofi destul de mari și aproximativ de aceeași mărime. Se curăță, se spală și se usucă bine.
Apoi se fac tăieturi de-a lungul cartofilor, fără a ajunge până jos. Ca să nu îi tăiați prea mult, fiecare cartof poate fi așezat între mânerele a două linguri de lemn, care opresc cuțitul.

Pentru 8 cartofi de mărime medie: după ce au fost crestați, se ung cu unt și se gătesc la microunde 5 + 5 minute (sau mai mult dacă sunt mai mari).
Apoi se adaugă brânza (Fontina sau Cheddar) și se pun în cuptor, la funcția grill, pentru încă 10 minute.