Lasagnetta con salsa di pomodori,mozzarella e basilico - Lasagnetta cu sos de rosii, mozzarella si busuioc


per la sfoglia:
per ogni 100 gr farina .. 1 uovo

impastiamo e stenddiamo le lasagne
sbolentate e raffredate ..
mettiamo in un piatto una lasagna e un strato di salsa di pomodoro ( un soffrito di cipola, carota, sedano e pomodoro, anchje basilico se vogliamo) e mozzarella. Al MO per 2-3 minuti . Servite con un filo d'olio EVO al crudo.






in romana:





Foile le-am oparit in apa fierbinte cu sare si ulei, le-am trecut prin apa rece si le-am uscat pe servet de pinza ... Am cladit direct in farfurie o lingurita de sos de rosii, o foaie de lasagna, sos de rosii, mozzarella, alta foaie si tot asa .. eu am pus cite 4 foi la o portie ... printre ele am aruncat si frunzulite de busuioc proaspete.... Apoi farfuria a mers la MO pt citeva minute 2-3 maxim ... sau depinde de cuptor .... pina s-a topit brinza .... E usor de facut mai ales cind e cald afara si nu ai chef de gatit ... foaia e bine sa o oparesti chiar dc nu scrie pe cutie sau pachetul de foi sau daca sunt facute in casa pt ca la MO nu au timp sa se coaca ... Sosul de rosii poate fii deja cu busuioc in el .. caci e mai simplu ... Se poate turna un fir de ulei EVO ( extravirgin ) crud deasupra dc simtiti nevoia .. mie mi-au placut asa simple fara pic de ulei decit cele care era in apa cind s-au oparit foile ...

Nessun commento:

Ultimi commenti