domenica 29 luglio 2007
Maionese direttamente nel barattolo ( Mayonese con l'uovo intero ) - Maioneza direct in borcan (tehnica)
Ingredienti :
1 uovo intero freddo dal frigo
230gr di olio di semi di girasole o al massimo 250gr
2 cucchiai di aceto bianco leggero (15gr circa ) o la stessa quantità di limone
2 pizzichi di sale
Mezzo cucchiaino scarso di senape
Procedimento:
Mettere tutti gli ingredienti nel barattolo in quest’ordine: Uovo + Olio + Aceto + Sale + Senape
Immergere totalmente il frullatore d'immersione che deve toccare il fondo del barratolo)
Accenderlo alla massima velocità [il mio frullatore, ha una sola velocità ed è di 170W.]
Assolutamente non muoverlo per i primi 4 – 6 secondi (fino a quando tutta la metà degli ingredienti non diventa di color maionese densa)
Poi sollevare piano piano
e solo nella fase finale, quando il rumore del frullatore cambia per la densità, muoverlo velocemente su e giù (per amalgamare bene anche l’olio che si trova in superfice).
in romana:
cantitatile :
* 1 ou intreg rece din frigider
* 230gr ulei de floarea soarelui ( maxim 250 ml
* 2 linguri de otet alb cui nu ii place otetul pune aceeasi cantitate de suc de lamiie
* sare
* 1/2 lingurita de mustar
tehnica:
* se pun ingredientele in borcan, sa fie borcanul cu fundul larg cam cit gura, in fine important e ca borcanul sa semene mult cu un vas special pt mixerul asta deci destul de ingust nu larg rau ...
* se introduce mixerul ( asta vertical ) de tot in borcan , sa atinga fundul
* se porneste direct la viteza maxima ( dc aveti viteze al meu apas pe buton si porneste ridic degetul se opreste .. deci are numai o viteza )
* nu se misca mixerul pt 4-6 secunde adica pina cind ingredienele nu se amalgameaza si prind culoarea unei maioneze deschise la culoare
* se fac miscari in sus si in jos cu mixerul ca sa se introduca aer si sa creasca maioneza intii incet si apoi mai rapide pina cind se amesteca tot uleiul si maioneza razulta groasa/ densa ... ca o maioneza cumparata ....