dicembre 18, 2006

Biscotti Bottoni - Biscuiți Nasturi (aluat simplu și aluat cu cacao)Ingrediente Pentru aluatul simplu: 225 g făină 75 g zahăr pudră 150 g unt 1 gălbenuș Un praf de sare Coaja rasă de la o lămâie netratată Pentru aluatul cu cacao: 200 g făină 25 g cacao amară de bună calitate 75 g zahăr pudră 150 g unt 1 gălbenuș Un praf de sare Coaja rasă de la o portocală netratată Notă: Am adăugat și un plic de vanilină în ambele aluaturi. Mod de preparare În două boluri diferite, amestecă rapid ingredientele pentru fiecare tip de aluat. Formează două bile de aluat și învelește-le separat în folie alimentară. Lasă-le la frigider timp de aproximativ o oră. Preîncălzește cuptorul la 180°C. Presară făină pe planul de lucru și întinde aluatul la o grosime de aproximativ 3 mm. Cu un șablon rotund (forma specială sau pahare mici/ capace), taie discuri mici. Cu o formă rotundă puțin mai mică, marchează un al doilea cerc concentrat, fără a tăia complet. Cu o scobitoare, fă 2 sau 4 găurele în centru, ca să imite nasturii. Așază biscuiții pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Coace-i la 180°C pentru aproximativ 12 minute. Lasă-i să se răcească, apoi pudrează cu zahăr pudră și servește.


Ingredienti

Per l’impasto chiaro:

  • 225 g farina

  • 75 g zucchero a velo

  • 150 g burro

  • 1 tuorlo

  • Un pizzico di sale

  • La scorza grattugiata di un limone non trattato

Per l’impasto al cacao:

  • 200 g farina

  • 25 g cacao amaro di buona qualità

  • 75 g zucchero a velo

  • 150 g burro

  • 1 tuorlo

  • Un pizzico di sale

  • La scorza grattugiata di un’arancia non trattata

Nota: Ho aggiunto anche una bustina di vanillina a entrambi gli impasti.


Preparazione

  1. In due ciotole separate, mescola rapidamente gli ingredienti per ciascun impasto.

  2. Forma due palle di impasto e avvolgile separatamente nella pellicola trasparente.

  3. Lascia riposare in frigorifero per circa un’ora.

  4. Preriscalda il forno a 180°C.

  5. Infarina il piano di lavoro e stendi l’impasto a uno spessore di circa 3 mm.

  6. Con uno stampino rotondo (o piccoli bicchierini da liquore, tappi, ecc.), ritaglia dei cerchi.

  7. Con una forma circolare leggermente più piccola, incidi un secondo cerchio concentrico senza tagliare completamente.

  8. Con uno stecchino fai 2 o 4 buchini al centro, per simulare il bottone.

  9. Disponi i biscotti su una teglia ricoperta di carta da forno.

  10. Inforna a 180°C per circa 12 minuti.

  11. Lascia raffreddare, spolvera con zucchero a velo e servi.



english

Ingredients

For the plain dough:

  • 225 g flour

  • 75 g powdered sugar

  • 150 g butter

  • 1 egg yolk

  • A pinch of salt

  • Zest of one untreated lemon

For the cocoa dough:

  • 200 g flour

  • 25 g high-quality unsweetened cocoa powder

  • 75 g powdered sugar

  • 150 g butter

  • 1 egg yolk

  • A pinch of salt

  • Zest of one untreated orange

Note: I added a packet of vanilla sugar to both doughs.


Instructions

  1. In two separate bowls, quickly mix all the ingredients for each dough.

  2. Shape the doughs into balls and wrap each one in plastic film.

  3. Refrigerate for about one hour.

  4. Preheat the oven to 180°C.

  5. Flour your work surface and roll out the dough to about 3 mm thickness.

  6. Using a small round cutter (or small liqueur glasses or bottle caps), cut out small circles.

  7. Use a slightly smaller round cutter to press a second concentric circle without cutting through.

  8. With a toothpick, make 2 or 4 holes in the center to imitate buttons.

  9. Place the cookies on a baking tray covered with parchment paper.

  10. Bake at 180°C for about 12 minutes.

  11. Allow to cool, dust with powdered sugar, and serve.




in romana :

Ingrediente

Pentru aluatul simplu:

  • 225 g făină

  • 75 g zahăr pudră

  • 150 g unt

  • 1 gălbenuș

  • Un praf de sare

  • Coaja rasă de la o lămâie netratată

Pentru aluatul cu cacao:

  • 200 g făină

  • 25 g cacao amară de bună calitate

  • 75 g zahăr pudră

  • 150 g unt

  • 1 gălbenuș

  • Un praf de sare

  • Coaja rasă de la o portocală netratată

Notă: Am adăugat și un plic de vanilină în ambele aluaturi.


Mod de preparare

  1. În două boluri diferite, amestecă rapid ingredientele pentru fiecare tip de aluat.

  2. Formează două bile de aluat și învelește-le separat în folie alimentară.

  3. Lasă-le la frigider timp de aproximativ o oră.

  4. Preîncălzește cuptorul la 180°C.

  5. Presară făină pe planul de lucru și întinde aluatul la o grosime de aproximativ 3 mm.

  6. Cu un șablon rotund (forma specială sau pahare mici/ capace), taie discuri mici.

  7. Cu o formă rotundă puțin mai mică, marchează un al doilea cerc concentrat, fără a tăia complet.

  8. Cu o scobitoare, fă 2 sau 4 găurele în centru, ca să imite nasturii.

  9. Așază biscuiții pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

  10. Coace-i la 180°C pentru aproximativ 12 minute.

  11. Lasă-i să se răcească, apoi pudrează cu zahăr pudră și servește.