lunedì 18 dicembre 2006

Biscotti Bottoni - Biscuiti Nasturi





la pasta chiara :

225 g di farina
75 g di zucchero a velo
150 g di burro
1 tuorlo
Una presa di sale
La scorza di un limone grattugiato non trattato


la pasta al cacao :

200 g di farina
25 g di cacao amaro in polvere di buona qualità
75 g di zucchero a velo
150 g di burro
1 tuorlo
Una presa di sale


La scorza di un’arancia grattugiata non trattata e ho aggiunto anche una bustina di vanillina in entrambi gli impasti


In due ciotole mescolate rapidamente i due impasti. Appallottolarli ed avvolgerli separatamente con della pellicola trasparente. Lasciarli riposare in frigorifero per circa un’ora. Scaldate il forno a 180° C. Infarinare il piano di lavoro. Stendere una sfoglia spessa 3 millimetri circa e con uno stampino apposito o con quello che si trova in casa (io mi sono servita di bicchierini da liquore e tappi vari) ritagliare dei piccoli cerchi. Con una forma circolare del diametro leggermente più piccolo incidere un secondo cerchio concentrico. Con uno stecchino praticare 2 o 4 buchini al centro del biscotto per simulare il bottone. Disporre i biscotti su una teglia ed infornarli a 180° C per 12 minuti circa. Lasciar raffreddare, spolverare con zucchero a velo e servire"





in romana :



biscuitii albi :

225 gr faina

75 gr zahar pudra ( eu am pus tos)

150 gr unt/margarina

1 galbenus coaja rasa de portocala

biscuiti cu cacao :

200 gr faina

25 gr cacao amara

75 gr zahar

150 gr unt/margarina

1 galbenus arome ...


Aluatul alb l-am impartit in doua parti iar in  jumatate am adaugat 1 lingura de alune macinate ( se pot pune si nuci macinate sau cocos dezhidratat )
 Se fac bile de aluat si se pun in folie transparenta la frigider pt cca 30 min.,  se scoate cite putin cit e necesar pt a intinde o foaie si a taia forme pt o tava
Rezulta diferite dimensiuni de cercuri folosind pahare de tuica, dopuri sau cum am folosit eu un degetar pe care il folosesc numai la bucatarie ca sa delimitez cercul interior al biscuitilor.  Cercul intern nu se taie de tot, doar se preseaza ca sa se dea forma iar pt gauri folositi o scobitoare . Se pot taia si patrate, romburi, fiecare da friu liber fantaziei .
Ies  peste 130 bucati daca ii taiati cu paharul de tuica ...
Se coc pe hirtie de copt in cuptorul incins dinainte la 180 °C ( mediu ), cca 10 min .. atentie ca se ard repede .
Se pastreaza in cutia de metal sau in borcan de sticla . Se pot face si alte culori daca folositi coloranti alimentari.