per la Vigilia di Natale 2006
sfoglia verde:
1 uovo
100 gr farina
1 cucchiaino olio
10 foglie grandi di spinaci cotti e strizzati
ripieno:
100 gr ricotta
50-100 gr salmone affumicato
salsa: panna fresca
impastiamo la sfoglia, lo stendiamo sottile, facciamo i ravioli tagliati con la forme degli biscotti a stella o albero di natale
cuocere la pasta nell'acqua salata
saltarli nella padella con la panna
in romana:
pregatite pentru seara de Ajun a Craciunului 2006
pt 2 persoane
Pasta verde:
1 ou
100 gr faina
1 lingurita de ulei
vreo 10 frunze de spanac oparite doar si mixate cu uleiul in mixerul vertical ( sau taiate marunt cu un cutit )
umplutura :
100 gr ricotta
50-100 gr de somon afumat
sos: eu am folosit smintina dulce/ de gatit
Se framinta aluatul si se intinde o foaie subtire, se aseaza din loc in loc cite 1/2 de lingurita de umplutura, se acopera cu o alta foaie deasupra si se preseaza in jurul umpluturii sa se lipeasca cele 2 foi si sa iasa aerul. Se taie cu forma . Separat se pune apa la fiert cu putina sare si cind clocoteste se arunca pastele in apa , dupa ce se ridica la suprafata se mai lasa sa fiarba ( cu focul la minim ) cca 1 maxim 2 minute .. pasta proaspata nu trebuie sa fiarba prea mult. Se scot cu grija cu paleta cu gaurele ( nu se rastoarna niciodata in strecuratoare pastele umplute ) si se aseaza in tigaia cu smantana de gatit, se amesteca usor miscind tigaia cam 1 minut ..