dicembre 24, 2006

Ravioli verdi al salmone Ricetta della Vigilia di Natale 2006


Ricetta della Vigilia di Natale 2006

Ingredienti

Per la sfoglia verde

  • 1 uovo

  • 100 g farina

  • 1 cucchiaino di olio

  • 10 foglie grandi di spinaci già cotti e ben strizzati

Per il ripieno

  • 100 g ricotta

  • 50–100 g salmone affumicato tritato finemente

Per la salsa

  • Panna fresca (quanto basta)


Preparazione

1. Preparare la sfoglia verde

  1. Frullare gli spinaci ben strizzati fino a ottenere una crema.

  2. In una ciotola unire farina, uovo, olio e gli spinaci frullati.

  3. Impastare fino a ottenere un composto liscio ed elastico.

  4. Avvolgere nella pellicola e far riposare 30 minuti.

2. Preparare il ripieno

  1. Mescolare la ricotta con il salmone affumicato tritato.

  2. Aggiustare di sale solo se necessario (il salmone è già sapido).

3. Formare i ravioli

  1. Stendere la sfoglia molto sottile.

  2. Distribuire piccoli mucchietti di ripieno.

  3. Coprire con un secondo strato di sfoglia.

  4. Tagliare i ravioli usando formine da biscotti a forma di stella o albero di Natale.

  5. Sigillare bene i bordi.

4. Cottura

  1. Cuocere i ravioli in acqua salata bollente per pochi minuti (2–3 minuti).

  2. Scolarli delicatamente.

5. Condimento

  1. Scaldare un po’ di panna fresca in padella.

  2. Saltare i ravioli per 1 minuto, giusto per farli insaporire.




in romana:


Ingrediente

Pentru aluatul verde:

  • 1 ou

  • 100 g făină

  • 1 linguriță ulei

  • 10 frunze mari de spanac fiert și bine stors

Pentru umplutură:

  • 100 g ricotta

  • 50–100 g somon afumat, tocat fin

Pentru sos:

  • Smântână lichidă pentru gătit


Preparare

1. Aluatul verde

  1. Pasează spanacul bine stors până devine cremă.

  2. Amestecă făina, oul, uleiul și spanacul.

  3. Frământă până obții un aluat elastic și omogen.

  4. Înfășoară în folie și lasă la odihnit 30 minute.

2. Umplutura

  1. Amestecă ricotta cu somonul afumat tocat mărunt.

  2. Adaugă sare doar dacă este necesar.

3. Formarea raviolilor

  1. Întinde aluatul foarte subțire.

  2. Pune grămăjoare mici de umplutură.

  3. Acoperă cu altă foaie de aluat.

  4. Taie raviolii cu forme de biscuiți (steluțe, brăduți).

  5. Sigilează bine marginile.

4. Gătirea

  1. Fierbe raviolii în apă sărată câteva minute (2–3 minute).

  2. Scurge cu grijă.

5. Sosul

  1. Încălzește smântâna lichidă într-o tigaie.

  2. Sotează raviolii 1 minut pentru a se îmbrăca frumos în sos.



english

Ingredients

For the green pasta dough:

  • 1 egg

  • 100 g flour

  • 1 teaspoon oil

  • 10 large spinach leaves, cooked and well squeezed

For the filling:

  • 100 g ricotta

  • 50–100 g smoked salmon, finely chopped

For the sauce:

  • Fresh cooking cream


Preparation

1. Green pasta dough

  1. Blend the well-squeezed spinach until creamy.

  2. Mix flour, egg, oil, and spinach.

  3. Knead until smooth and elastic.

  4. Wrap the dough and let it rest for 30 minutes.

2. Filling

  1. Mix ricotta with finely chopped smoked salmon.

  2. Add salt only if needed.

3. Shaping the ravioli

  1. Roll the dough very thin.

  2. Place small amounts of filling on top.

  3. Cover with another sheet of dough.

  4. Cut the ravioli using cookie cutters (stars, Christmas trees).

  5. Seal the edges well.

4. Cooking

  1. Boil the ravioli in salted water for about 2–3 minutes.

  2. Drain gently.

5. Sauce

  1. Warm the fresh cream in a pan.

  2. Toss the ravioli for 1 minute to coat them evenly.