dicembre 03, 2006

Focaccia con la verza ( pasta di pane) - Placinta cu varza


Impastare una pasta per pane con farina, acqua, sale e lievito di birra.
Tagliare la verza molto fine, salarla e cuocerla in pentola coperta con un filo d’olio e un po’ di concentrato di pomodoro.
A fine cottura aggiungere un po’ di pepe.

Stendere l’impasto nella teglia, distribuire la verza sopra (oppure mescolarla nell’impasto, secondo preferenza) e cuocere in forno fino a doratura.


in romana:

Se frământă un aluat de pâine din făină, apă, sare și drojdie de bere.
Varza se taie mărunt, se sărează și se gătește într-o oală acoperită, cu puțin ulei și pastă de roșii.
La finalul gătirii se adaugă puțin piper.

Se pune aluatul în tavă, se așază varza deasupra (sau se amestecă în aluat, după preferință) și se coace în cuptor până se rumenește.


english


Prepare a bread dough using flour, water, salt, and baker’s yeast.
Finely shred the cabbage, salt it, and cook it in a covered pot with a drizzle of oil and some tomato paste.
Add a bit of pepper at the end of cooking.

Spread the dough in a baking tray, place the cooked cabbage on top (or mix it into the dough if preferred), and bake in the oven until golden.