
Ingredienti
-
500 g farina
-
1 bustina di lievito per dolci (16 g)
-
200 g zucchero
-
100 g burro
-
2 uova
-
Buccia grattugiata di limone
-
30 g zucchero vanigliato
-
300 g cacao
-
50 g cioccolato fondente
-
50 g mostarda bolognese
-
1/2 fialetta estratto di liquore (mandorla amara)
-
300 g frutta candita mista
-
300 g frutta secca (noci, arachidi, mandorle)
-
100 g uvetta sultanina
-
100 g fichi secchi
-
200 ml latte
-
150 ml vino bianco
-
1 cucchiaio miele
-
Liquore di mandorla amara
Per la glassa:
-
200 g cioccolato fondente + 1 cucchiaio di olio
-
Frutta candita per decorare
Preparazione
-
In una grande ciotola mettere in ammollo per tutta la notte nel vino bianco:
-
tutta la frutta candita
-
tutta la frutta secca tritata grossolanamente
-
uvetta e fichi secchi
Coprire e lasciare al fresco.
-
-
Il mattino dopo sciogliere il burro a fuoco dolce e farlo raffreddare. Grattugiare la buccia del limone.
-
In una ciotola grande mescolare:
-
farina
-
zucchero
-
zucchero vanigliato
-
lievito
-
cacao
-
il cioccolato fondente sciolto
-
mostarda bolognese
-
miele
-
estratto di mandorla
-
latte
-
burro fuso
-
uova
-
e tutta la frutta ammollata nel vino
-
-
Amalgamare bene l’impasto.
-
Versare nella teglia imburrata e infarinata e cuocere per 45 minuti a 180°C.
-
Appena sfornato, spennellare il panone caldo con liquore di mandorla amara.
-
Coprire con il cioccolato fondente fuso e decorare con la frutta candita.
in romana:
Certosino care mie imi place mult si se aseamana cu Panonele este tipic orasenilor ( celor care locuiau in Bologna ) cei dinafara orasului considera tipic de Craciun panonele...
Ingrediente
-
500 g făină
-
1 plic praf de copt (16 g)
-
200 g zahăr
-
100 g unt
-
2 ouă
-
Coaja rasă de lămâie
-
30 g zahăr vanilat
-
300 g cacao
-
50 g ciocolată neagră
-
50 g muștar bolognez (mostarda bolognese – dulceață aromată)
-
1/2 fiolă esență de migdală amară
-
300 g fructe confiate
-
300 g fructe uscate (nuci, arahide, migdale)
-
100 g stafide
-
100 g smochine uscate
-
200 ml lapte
-
150 ml vin alb
-
1 lingură miere
-
Lichior de migdală amară
Pentru glazură:
-
200 g ciocolată neagră + 1 lingură ulei
-
Fructe confiate pentru decor
Preparare
-
Pune într-un bol mare, la înmuiat peste noapte, în vin alb:
-
toate fructele confiate
-
toate fructele uscate
-
stafidele și smochinele
Acoperă și lasă la rece.
-
-
Dimineața, topește untul la foc mic și lasă-l să se răcească. Rade coaja de lămâie.
-
Amestecă într-un bol mare:
-
făina
-
zahărul
-
zahărul vanilat
-
praful de copt
-
cacaoa
-
ciocolata topită
-
mostarda bolognese
-
mierea
-
esența de migdală
-
laptele
-
untul topit
-
ouăle
-
fructele înmuiate cu tot cu vin
-
-
Omogenizează bine.
-
Toarnă compoziția în tava unsă și tapetată și coace 45 de minute la 180°C.
-
După ce îl scoți din cuptor, unge panonele cald cu lichior de migdală amară.
-
Acoperă cu ciocolata topită și decorează cu fructele confiate.
Ingredients
-
500 g flour
-
1 packet baking powder (16 g)
-
200 g sugar
-
100 g butter
-
2 eggs
-
Grated lemon zest
-
30 g vanilla sugar
-
300 g cocoa
-
50 g dark chocolate
-
50 g mostarda bolognese (sweet mustard jam)
-
1/2 vial almond liquor extract (bitter almond)
-
300 g mixed candied fruit
-
300 g mixed nuts (walnuts, peanuts, almonds)
-
100 g sultanas
-
100 g dried figs
-
200 ml milk
-
150 ml white wine
-
1 tablespoon honey
-
Bitter almond liqueur
For the glaze:
-
200 g dark chocolate + 1 tablespoon oil
-
Candied fruit for decoration
Preparation
-
In a large bowl soak overnight in white wine:
-
all candied fruit
-
all chopped nuts
-
raisins and dried figs
Cover and keep in a cool place.
-
-
Next morning melt the butter over low heat and let it cool. Grate the lemon peel.
-
In a large bowl combine:
-
flour
-
sugar
-
vanilla sugar
-
baking powder
-
cocoa
-
melted chocolate
-
mostarda bolognese
-
honey
-
almond extract
-
milk
-
melted butter
-
eggs
-
the fruit soaked in wine
-
-
Mix everything until smooth.
-
Pour into a buttered and floured baking pan and bake for 45 minutes at 180°C.
-
While still warm, brush the panone with bitter almond liqueur.
-
Spread the melted chocolate glaze on top and decorate with candied fruit.