
La sfoglia:
200 g farina
2 uova
1–2 cucchiai d’olio
sale
Impastiamo, lasciamo riposare e poi stendiamo la pasta.
Prepariamo una besciamella più liquida (oppure una vellutata con 750 ml di brodo vegetale, 2 cucchiai di farina e 1 cucchiaio di burro). Alla fine aggiungiamo anche alcune foglie di basilico. Possiamo aggiungere anche pinoli e olio EVO.
Ripieno:
3 patate grandi
bieta o coste
mozzarella
Nella teglia mettiamo: olio, vellutata, sfoglia, patate e bieta lessate, mozzarella, un altro strato di sfoglia, e infine l’ultimo strato di vellutata e mozzarella.
Inforniamo per 20–30 minuti coperto, poi altri 10–15 minuti scoperto.
Lasciamo raffreddare per 10–15 minuti prima di servire.
in romana :
Aluatul:
200 g făină
2 ouă
1–2 linguri de ulei
sare
Frământăm aluatul, îl lăsăm să se odihnească, apoi îl întindem.
Pregătim un sos bechamel mai lichid (sau o supă-cremă cu 750 ml supă de legume, 2 linguri de făină și 1 lingură de unt). La final adăugăm câteva frunze de busuioc. Putem adăuga și muguri de pin și ulei de măsline extravirgin.
Umplutură:
3 cartofi mari
mangold / sfeclă elvețiană
mozzarella
În tavă punem: ulei, sosul-cremă, o foaie de aluat, cartofii și mangoldul fierți, mozzarella, încă un strat de aluat, iar ultimul strat va fi de sos-cremă și mozzarella.
Coacem 20–30 de minute acoperit, apoi încă 10–15 minute neacoperit.
Lăsăm 10–15 minute la răcit înainte de servire.
The dough:
200 g flour
2 eggs
1–2 tablespoons oil
salt
Knead the dough, let it rest, then roll it out.
Prepare a thinner béchamel sauce (or a light cream soup using 750 ml vegetable broth, 2 tablespoons flour and 1 tablespoon butter). At the end, add some basil leaves. You can also add pine nuts and extra-virgin olive oil.
Filling:
3 large potatoes
Swiss chard
mozzarella
In the baking dish add: oil, the cream sauce, a layer of dough, boiled potatoes and chard, mozzarella, another layer of dough, and finally a top layer of cream sauce and mozzarella.
Bake for 20–30 minutes covered, then 10–15 minutes uncovered.
Let it cool for 10–15 minutes before serving.