Lasagna con patate e pesto - Lasagna cu cartofi si sos cu busuioc


la sfoglia:
200 gr farina
2 uova
1-2 cucchiai d'olio
sale

facciamo impastare, riposare e poi stendere la pasta

prepariamo una besciamella piu' liquida ( o una velutata con 750 ml brodo vegetale, 2cucchiai farina e 1 cucchiaio di burroalla fine aggiungiamo anche alcune foglie di basilico possiamo aggiungere anche pinoli e olio EVO

ripieno:
3 patate grosse
bieta a de bieta
mozzarella
mettiamo nella teglia :olio+velutata+sfoglia+patate e bieta lesse+ mozzarella + sfoglia .... e di nuovo ... l'ultimo strato sarà di velutata e mozzarella
Inforniamo per 20-30 min coperto e altri 10-15 min scoperta la teglia lasciamo 10-15 min per raffredare prima di servire




in romana :





foile
200 gr faina
2 oua
1-2 linguri de ulei
sare
apoi le-am intins pina la ultimul numar ( 7 la mine) deci subtiri ca firul de par ... fiind asa subtiri nu le-am mai oparit si am facut insa beshamel-ul mai lichid .. nu l-am fiert sa se lege bine .. ci doar ca o smintina mai groasa beshamel / de fapt veluata caci nu e cu lapte ci cu supa de legume 750 ml supa de legume ( in care am fiert cartofii si bieta = frunze de sfecla) 2 linguri de faina cit 1 lingura cu virf de unt untul se topeste in cratita , se da la o parte si se adauga faina, se amesteca sa se incorporeze bine si se toana supa .. se pune iar pe foc si se amesteca cu telul bine .. cind incepe sa clocoteasca se stinge focul... eu o vroiam mai lichida ca sa inmoaie foile ne oparite ... in velutata am pus frunze de busuioc ( vreo 10 rupte de pe planta ) deci multe ... taiate marunt... am gresit si imi fac mea culpa dar ma grabeam ... busuiocul NU se taie cu cutitul caci isi pierde din aroma, se innegreste ... tb sa in pisez in piulita/mojar.... putem sa aduagam si seminte de pin ( pinoli) si putin ulei de masline .... Eu am pus busuiocul in sos

umplutura
cartofi fierti ( 3 mari )
o mina de bieta ( frunze de sfecla)
putina mozzarella taiata cubulete ...

se aseaza in tava : - un fir de ulei - un polonic de velutata - foi de lasagna - cartofi fierti taiati marunt + bieta tocata + mozzarella - velutata - foi -cartofi fierti taiati marunt + bieta tocata + mozzarella si tot asa ... pina se termina ... se sfirseste cu foi peste care se pune velutata si mozzarella... la cuptor 20-30 min la inceput acoperita tava cu folie si ultimele 10-15 min descoperita sa se gratineze .... se mai lasa 10-15 min sa se raceasca inainte de a o taia ....

Nessun commento:

Ultimi commenti