Riso al gorgonzola e pere - Orez cu Gorgonzola si pere


facciamo un risotto clasicco con :
160 gt riso
2 cucchiai olio/ burro
brodo
1 pera
sale
formaggio Gorgonzola

la pera sbolentata nel brodo e poi una parte aggiunta nel risotto e l'alta per quarnire alla fine


in romana:





Se face un risotto clasic ( orezul se caleste in ulei impreuna cu ceapa tocata marunt - eu nu pun dar asta nu inseamna ca nu trebuie pusa , apoi se toarna supa de legume care fierbe incetisor pe un alt ochi de la aragaz )
Eu am pus pt 2 portii:
160 gr orez
2 linguri de ulei
supa cit a fost nevoie ( cam 1 litru si ceva )
1/2 de para caci era imensa .... am pus-o la oparit in supa si am scos-o cind s-a inmuiat putin .. apoi am taiat-o felii si am calit-o in tigaia de teflon cu 1 lingurita de ulei ...
Gorgonzola cam de 2 degete latime , taiata cubulete ( ca sa nu se lipeasca de cutit se trece lama cutitului prin brinza rasa : parmezan, grana, peccorino etc ... o brinza uscata adica si apoi se taie Gorgo')
cind risotto a fost gata am stins focul si am adaugat Gorgonzola ..
apoi cind am servit in farfurie am ornat cu felii de para ( cui ii place poate chiar sa caramelizeze usor feliile de para .... asta insa era de felul ei mai dulce ... deci dc folositi pere mai tari si mai putin dulci si mai ales vreti sa faceti impresie artistica in farfurie si nu neaparat ca invitatii sa manince para merge caramelizata si adaugati in risotto cubulete mici de para fierte odata cu orezul care sa dea gustul )

2 commenti:

Laura ha detto...

Draga Cristina, cautand pe internet o reteta de "risotto gorgonzola e pera," am descoperit site-ul tau si am ramas foarte placut impresionata!
Iti doresc mult succes!
Salutari de la Pisa,
Laura

Cristina ha detto...

Laura bine ai venit pe blogul meu si multumesc pentru cuvintele frumoase. Sper sa iti placa orezul cu pere, noua ne-a placut. Si mai sper sa iti fie de folos si blogul meu si lista blogurilor unde eu mai trag cu ochiul..
Te mai aspept
Cristina
ps
cu ocazia asta am vazut cit de "cu picioarele " sunt scrise retetele mai vechi :-))

Ultimi commenti