sabato 7 aprile 2007

Ciambella di pane ripiena - Coronita din paine umpluta



impasto:
500 gr farina
250 gr patate bollite e schiacciate
250 ml latte
25 gr lievito di birra
1 cucchiaino di zucchero o miele
2 uova
100 gr buro morbido
sale

Impastiamo tutto, facciamo lievitare e poi facciamo un rotolo ripieno che sarà tagliati a pezzi e messo nella forma a ciambella otteniamo 2 ciambelle

ripieno : spinaci +ricotta+ groviera + petto di pollo lesso


in romana :

aluat :
500 gr faina
250 gr cartofi fierti si striviti
250 ml lapte
25 gr drojdie de bere
1 lingurita de zahar ( pt drojdie)
2 oua
100 gr unt topit
1 lingura de sare

se face un aluat care e destul de moale si se lasa la dospit, cind e crescut se rastoarna pe planseta cu faina si se mai framinta ( doar prin impachetare de la margini spre centru fara sa il apasam prea tare ).
ies 2 coronite din aluatul acesta
umplutura : spanac inabusit in tigaie cu putin ulei+ urda + cascaval ( groviera ) + piept de pui fiert si taiat marunt