
Ingredienti:
-
250 ml di caffè
-
6 cucchiai di zucchero
-
8 cucchiai di farina
-
3–4 cucchiai di margarina o burro fuso
-
1/2 tazza di uvetta
-
1 tazza di mele sbucciate e tagliate a pezzi
-
1 bustina di lievito per dolci
-
Rum, vaniglia
-
Zucchero a velo
Mescolare farina, zucchero, caffè e lievito.
Aggiungere la margarina (o il burro), il rum e la vaniglia. L’impasto deve risultare morbido.
Imburrare e infarinare una teglia, versare l’impasto e distribuire sopra l’uvetta e le mele.
Cuocere in forno per 20–25 minuti.
Lasciare raffreddare e cospargere con zucchero a velo.
in romana:
Ingrediente:
-
250 ml cafea
-
6 linguri zahăr
-
8 linguri făină
-
3–4 linguri margarină sau unt topit
-
1/2 cană stafide
-
1 cană mere curățate și tăiate bucăți
-
1 plic praf de copt
-
Rom, vanilie
-
Zahăr pudră
Se amestecă făina, zahărul, cafeaua și praful de copt.
Se adaugă margarina (sau untul), romul și vanilia. Aluatul trebuie să fie moale.
Se unge și se tapetează cu făină o tavă, se toarnă aluatul și se presară deasupra stafidele și merele.
Se coace 20–25 de minute.
Se lasă la răcit și se presară cu zahăr pudră.
english
Ingredients:
-
250 ml coffee
-
6 tablespoons sugar
-
8 tablespoons flour
-
3–4 tablespoons margarine or melted butter
-
1/2 cup raisins
-
1 cup peeled apples, cut into pieces
-
1 packet baking powder
-
Rum, vanilla
-
Powdered sugar
Mix together the flour, sugar, coffee, and baking powder.
Add the margarine (or butter), rum, and vanilla. The batter should be soft.
Butter and flour a baking pan, pour in the batter, and sprinkle the raisins and apples on top.
Bake for 20–25 minutes.
Let cool and dust with powdered sugar.