aprile 26, 2007

Riso al gorgonzola e pere - Orez cu Gorgonzola si pere


Facciamo un risotto classico con:

  • 160 g riso

  • 2 cucchiai olio / burro

  • brodo

  • 1 pera

  • sale

  • formaggio Gorgonzola

Sbollentiamo la pera nel brodo: una parte la aggiungiamo nel risotto durante la cottura, l’altra la utilizziamo per guarnire alla fine.

english

We prepare a classic risotto with:

  • 160 g rice

  • 2 tablespoons oil / butter

  • broth

  • 1 pear

  • salt

  • Gorgonzola cheese

Blanch the pear in the broth: add part of it to the risotto while cooking, and use the rest to garnish at the end.


in romana:

Pregătim un risotto clasic cu:

  • 160 g orez

  • 2 linguri ulei / unt

  • supă

  • 1 pară

  • sare

  • brânză Gorgonzola

Opărim para în supă: o parte o adăugăm în risotto în timpul gătitului, iar restul o folosim pentru decor la final.