aprile 07, 2007

Cornetti salati ripieni - Cornuri sarate umplute



Impasto:

  • 500 g di farina 00

  • 250 g di patate lesse e schiacciate

  • 250 ml di latte

  • 25 g di lievito di birra fresco

  • 1 cucchiaino di zucchero o miele

  • 2 uova

  • 100 g di burro

  • Sale

Impastare tutti gli ingredienti e lasciare lievitare.
Poi stendere l’impasto e tagliarlo a triangoli.

Ripieno:

  • Formaggio e wurstel

  • Ricotta

Infornare a 180°C.



romana

Aluat:

  • 500 g făină tip 00

  • 250 g cartofi fierți și pasați

  • 250 ml lapte

  • 25 g drojdie proaspătă

  • 1 linguriță zahăr sau miere

  • 2 ouă

  • 100 g unt

  • Sare

Se frământă toate ingredientele și se lasă la dospit.
Apoi se întinde aluatul și se taie în triunghiuri.

Umplutură:

  • Cașcaval și crenvurști

  • Ricotta (sau urdă/ brânză dulce, după preferință)

Se coace la 180°C.


english

Dough:

  • 500 g all-purpose flour (type 00)

  • 250 g boiled and mashed potatoes

  • 250 ml milk

  • 25 g fresh brewer’s yeast

  • 1 teaspoon sugar or honey

  • 2 eggs

  • 100 g butter

  • Salt

Knead everything together and let it rise. Then roll out the dough and cut it into triangles.

Filling:

  • Cheese and wurstel

  • Ricotta

Bake at 180°C.