domenica 29 aprile 2007

Pizza ai funghi - Pizza cu ciuperci


impasto : 
200 gr farina OO 100 ml acqua 4-5 gr lievito di birra fresco+ zucchero sale olio Impastiamo e poi facciamo stendere con le mani l'impasto nella teglia .. lasciamo lievitare. Quando e lievitato farciamo la pizza con : pomodori, mozzarella, funghi e basilico .Facciamo cuocere per 10-20 minuti nel forno caldo .

  in romana: 

 aluat : 200 gr faina OO 100 ml apa 4-5 grame de drojdie + zahar , sare ulei cit e nevoie sa iasa aluatul elastic am framintat cu mina si apoi am intins aluatul tot cu miinile  direct in tava  ..lasat la diospit. Cind era crescut, am incalzit cuptorul la maxim si am ornat pizza cu sos de rosii ( sunt rosii pasate gros deci cu multa pulpa ), mozzarella taiata marunt, vreo 4-5 ciupercute crude curatate si taiate lamele subtiti si busuioc din ghiveci ... Am pus tava la cuptorul deja fierbinte si la foc maxim pt cca 10-20 min ...