Pasta al forno con le melanzane - Paste cu vinete la cuptor


ingredienti:
200 grame pasta corta
1 o 1/2 melanzana
2 cucchiai passata di pomodoro
50 gr pancetta affumicata
alcune olive
1 spicchio d'aglio
2 sottilette o mozzarella
basilico fresco

Facciamo bollire la pasta in acqua salata. Friggiamo nel olio la melanzana a cubetti aggiungiamo l'aglio, la pancetta, la passata , le olive e acqua di cottura della pasta (1-2 cucchiai)

Scolare la pasta e condire con la salsa . In una teglia mettiamo la pasta condita e sopra il formaggio. Inforniamo per alcuni minuti



in romana:





pt 2 persoane:
200 grame paste scurte ( macaroane, fundite, spirale)
1/2 vinata mare sau una intreaga mai mica
2 linguri rosii fara pielita ( taiate marunt ) in suc de rosii
cam o lingura de cubulete de sunculita afumata ( cea de pe burta porcului )
4 masline (verzi /negre) taiate marunt
1 catel de usturoi
2 felii de brinza topita (am folosit eu) dar ideal ar fii mozzarella
busuioc uscat sau proaspat

Se pune la fiert pasta in apa cu sare pt timpul scris pe pachet. Se spala vinata si se taie cuburi care se presara cu putina faina. Se pune in tigaie putin ulei si se prajeste vinata


Dupa ce s-au prajit putin bucatile de vinata se scot pe un servet. In tigaie se pune catelul de usturoi ( spalat si strivit putin), sunculita afumata cubulete mici, rosiile , maslinele si putina apa in care fierb pastele. Dupa citeva minute se adauga si vinetele si se lasa sa scada sosul ( adica atita timp cit in paralel fierb pastele).


Se incalzeste cuptorul si se pun in tava citeva linguri de sos . Pastele se scurg si se aseaza in tava iar peste ele se pune sosul de rosii cu vinete si restul ( dupa ce am scos si aruncat catelul de usturoi )... Deasupra se aseza feliile de brinza si niste busuioc . Se da la cuptor cit sa se topeasca brinza .


Sunt la fel de bune si fara sa mai fie bagate la cuptor si fara brinza . Adica pastele fierte si scurse se rastoarna in tigaia in care a fost preparat sosul ( dupa ce ati aruncat catelul de usturoi - care deja si-a indeplinit sarcina de a da gust sosului) si se mai lasa 1 minut sa fiarba .

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