
ingredienti:
per 500-600 gr verdure (patate a cubetti lesse,zucca a cubetti sbollentata 5 minuti in acqua salata,fagiolini mondati e tagliati a pezzi di 1 cm e sbollentati 5 minuti in acqua salata )*
4 uova
2 pomodori secchi tagliati a striscie
2-3 cucchiai latte ( o panna fresca)
100-150 g formaggio grattugiato **
50 g feta greca a cubetti
sale, pepe
- amalgamate le verdure con le uova sbattute con il latte, i pomodori secchi, il formaggio, salate e pepate e versate tutto in una teglia con la carta da forno ( la carta bagnata e strizzata per bene ) o nella teglia imburrata e infarinata o spolverata con pangrattato.
- infornate per quasi 50 minuti o di piu' ( deve formarsi una crosticina sopra ) nel forno a 180 °C .
- tagliate fredda
* e qui ognuno si può sbizzarire e aggiungere quello che li piace : cavolfiore,verza, broccoli, zucchine, peperone, piselli, carote, spinaci, finocchio ma anche pancetta a cubetti affumicata o no, salsiccia a tocchetti fritta, prosciutto ecc
** io ho amalgamato : grana padano con ricotta salata
in romana:
ingrediente :
pentru 500-600 gr de legume ( cartofi fierti si taiati cuburi, dovleac taiat cuburi si oparit 5 minute in apa cu sare, fasole verde curatata si taiata in bucati de 1 cm oparita 5 minute in apa cu sare)*
adaugam :
4 oua
2 rosii uscate conservate in ulei
2-3 linguri de lapte sau smintina
100-150 gr brinza rasa **
50 gr brinza feta sau telemea sarata taiata in cuburi
sare si piper
- amestecam legumele cu ouale batute cu laptele, rosiile uscate taiate feliute subtiri, brinza rasa si cea in cuburi, saram si piperam si varsam totul in tava cu hirtie de copt ( hirtia umezita si staorsa bine in pumn) sau in tava unsa cu unt si presarata cu faina sau cu pesmet
- coacem la 180 °C pentru cca 50 minute su cit este nevoie sa se formeze o crusta deasupra
- taiem doar cind s-a racit
* aici fecare poate sa dea friu liber imaginatiei si sa adauge tot ce ii place : conopida, varza, brocoli, dovlecel, morcovi, mazare, fenicul, ardei gras rosu, spanac, morcovi dar si sunculita afumata sau nu (stil kaizer), bucati de cirbati deja prajiti, sunca (stil Praga ) sau alte mezeluri etc...
** eu am pus brinza Grana amestecata cu ricotta sarata dar puteti sa puneti orice fel de cascaval ras
Ingredients:
For 500–600 g of mixed vegetables (diced boiled potatoes, diced pumpkin blanched for 5 minutes in salted water, green beans trimmed, cut into 1-cm pieces, and blanched for 5 minutes in salted water)*
4 eggs
2 sun-dried tomatoes cut into strips
2–3 tablespoons milk (or fresh cream)
100–150 g grated cheese**
50 g Greek feta, diced
Salt, pepper
Mix the vegetables with the beaten eggs, milk, sun-dried tomatoes, and cheese. Season with salt and pepper, then pour everything into a baking dish lined with parchment paper (wet and well squeezed), or into a buttered and floured dish, or one dusted with breadcrumbs.
Bake at 180°C for about 50 minutes or longer, until a crust forms on top.
Let it cool before cutting.
*You can add whatever vegetables you like: cauliflower, cabbage, broccoli, zucchini, bell pepper, peas, carrots, spinach, fennel, as well as diced bacon (smoked or not), fried sausage pieces, ham, etc.
*I mixed Grana Padano with salted ricotta.