settembre 02, 2009

Insalata di pasta e fagiolini - Salata de paste si fasole verde - Pasta and green bean salad



ingredienti :

100 g pasta ( pene rigate)
una manciata di fagiolini
1 pomodoro
caciotta fresca q.b.
sale, olio


- lessare la pasta in acqua salata insieme ai fagiolini ( se vi piacciono come a me un po' al dente, se invece preferiti i fagiolini molto cotti buttateli in acqua prima di calare la pasta )
- scolate la pasta e i fagiolini e raffreddali in acqua fredda e versate tutto in una ciotola, tenendo da parte una manciata di fagiolini che dovete schiacciare con la forchetta
- aggiungiamo il pomodoro a cubetti, il formaggio a cubetti, sale e olio

questa ricetta partecipa alla raccolta di Nicoletta Insalate estive di pasta e riso

in romana:

ingrediente :

100 gr paste fainoase
o mina de fasole verde
1 rosie
brinza caciotta proaspata ( se poate si brinza telemea proaspata )
sare, ulei


- am fiert pastele impreuna cu fasolea verde curatata si rupta la aceeasi lungime cu pastele, in apa cu sare, dc nu va place fasolea mai crocanta deci fiarta al dente asa cum imi place mie puteti sa o puneti la fiert cu citeva minute ( 5-6) inainte de a adauga pastele in apa
- scurgeti pastele si fasolea si le clatiti sub jet de apa rece, apoi tineti deoparte putina fasole pe care o veti strivi cu furculita (in felul asta sosul de ulei se va lipi si mai bine si de macaroane si de fasole )
- varsati totul intr-un castron si adaugati rosia taiata cuburi, brinza cuburi , sare si ulei ...

english

Ingredients:
100 g pasta (penne rigate), a handful of green beans, 1 tomato, fresh caciotta cheese as needed, salt, and olive oil.

Cook the pasta in salted water together with the green beans; if you like the beans slightly crunchy, cook them along with the pasta, but if you prefer them softer, add them to the water before the pasta. Drain the pasta and green beans, cool them under cold water, and transfer everything to a bowl, keeping aside a small handful of green beans to mash with a fork. Add the diced tomato, the diced cheese, salt, and olive oil, then mix well.