ingredienti:
fagiolini
acini d'uva bianca
zucca
aceto
acqua
zucchero
1/2 cucchiaino sale
chiodi di garofano
alloro
cannella
- i fagiolini mondati e lavati e la zucca sbucciata e tagliata a cubetti sbollentati per un paio di minuti
- prepariamo il agrodolce nelle proporzioni per ogni 100 ml acqua, 150 ml aceto bianco, 2 cucchiai di zucchero, sale, 1 foglia di alloro, 1 chiodo di garofano e cannella
- facciamo bollire per un paio di minuti il liquido mentre invasiamo la zucca, i fagiolini e l'uva
- versiamo il liquido caldo sopra e chiudiamo il vaso, lo capovolgiamo e lasciamo che si raffredda.
da consumare dopo 2 settimane
in romana:
dovleac
fasole verde
struguri albi
apa
otet
sare
zahar
scortisoara
cuisoare
foi de dafin
- fasolea curatata si spalata impreuna cu dovleacul curatat de coaja si taiat cuburi le oparim citeva minute in apa
- pregatim lihidul in urmatoarea proportie, pentru fiecare 100 ml de apa adaugam 150 ml otet alb, 1/2 lingurita de sare, 2 linguri cu zahar, 1 cuisor, 1 frunza de dafin si putina scortisoara, pe are le fierbem citeva minute
- in timp ce lichidul clocoteste noi umplem borcanele in straturi, apoi varsam lichidul cald peste, inchidem borcanul cu capacul cu filet si intoarcem borcanul cu capacul in jos. Il lasam asa pina se raceste, Se va forma vid.
Punem borcanul in loc intunecos si nu il deschidem decit dupa minim 2 saptamini.