settembre 03, 2009

Insalata di patate e pesce (light) - Salata de cartofi si peste (light) - Fish and potatoes salad




ingredienti:

patate
pesce cotto ( al naturale, lesso, cotto al vapore, affumicato)
cipolla, prezzemolo, sale

- lessare le patate sbucciate e tagliate a cubetti in acqua salata
- scolare le patate e aggiungere la cipolla tagliata sottile, sale e prezzemolo tritato
- amalgamare e versare in una ciotola e aggiungere il pesce* senza la lisca
- amalgamare bene e servire tiepida o fredda

* io ho usato il
mackerel (sgombro, maccarello) al naturale in scatola  però si può usare anche altro tipo di pesce

in romana:

ingrediente:

cartofi
peste
ceapa, sare, patrunjel

- fierbem cartofii (curatati de coaja si taiati cuburi ) in apa cu sare
- ii scurgem si ii amestecam cu ceapa taiata subtire , sarea si patrunjelul tocat
- varsam cartofii astfle condimentati intr-un castron si adaugam pestele* caruia ii scoatem mai intii sira spinarii si il rupem in bucati ( nu foarte mici)
- amestecam totul si servim salata calduta sau rece

* eu am folosit macrou fiert in sos natural ( fara grasime ) din conserva dar puteti folosi orice alt tip de peste

english

Ingredients:

Potatoes
Cooked fish (plain, boiled, steamed, or smoked)
Onion, parsley, salt

Peel and dice the potatoes, then boil them in salted water.
Drain the potatoes and add thinly sliced onion, salt, and chopped parsley.
Mix well, transfer to a bowl, and add the fish* with the bones removed.

Combine everything thoroughly and serve warm or cold.

* I used canned natural mackerel, but you can use any type of cooked fish you prefer.