ingredienti:
patate
pesce cotto ( al naturale, lesso, cotto al vapore, affumicato)
cipolla, prezzemolo, sale
- lessare le patate sbucciate e tagliate a cubetti in acqua salata
- scolare le patate e aggiungere la cipolla tagliata sottile, sale e prezzemolo tritato
- amalgamare e versare in una ciotola e aggiungere il pesce* senza la lisca
- amalgamare bene e servire tiepida o fredda
* io ho usato il
mackerel (sgombro, maccarello) al naturale in scatola però si può usare anche altro tipo di pesce
in romana:
ingrediente:
cartofi
peste
ceapa, sare, patrunjel
- fierbem cartofii (curatati de coaja si taiati cuburi ) in apa cu sare
- ii scurgem si ii amestecam cu ceapa taiata subtire , sarea si patrunjelul tocat
- varsam cartofii astfle condimentati intr-un castron si adaugam pestele* caruia ii scoatem mai intii sira spinarii si il rupem in bucati ( nu foarte mici)
- amestecam totul si servim salata calduta sau rece
* eu am folosit macrou fiert in sos natural ( fara grasime ) din conserva dar puteti folosi orice alt tip de peste