venerdì 18 settembre 2009

Cake salato autunnale - Chec sarat tomnatic




ingredienti:
per 500-600 gr verdure (patate a cubetti lesse,zucca a cubetti sbollentata 5 minuti in acqua salata,fagiolini mondati e tagliati a pezzi di 1 cm e sbollentati 5 minuti in acqua salata )*
4 uova
2 pomodori secchi tagliati a striscie
2-3 cucchiai latte ( o panna fresca)
100-150 g formaggio grattugiato **
50 g feta greca a cubetti
sale, pepe


- amalgamate le verdure con le uova sbattute con il latte, i pomodori secchi, il formaggio, salate e pepate e versate tutto in una teglia con la carta da forno ( la carta bagnata e strizzata per bene ) o nella teglia imburrata e infarinata o spolverata con pangrattato.
- infornate per quasi 50 minuti o di piu' ( deve formarsi una crosticina sopra ) nel forno a 180 °C .
- tagliate fredda

* e qui ognuno si può sbizzarire e aggiungere quello che li piace : cavolfiore,verza, broccoli, zucchine, peperone, piselli, carote, spinaci, finocchio ma anche pancetta a cubetti affumicata o no, salsiccia a tocchetti fritta, prosciutto ecc
** io ho amalgamato : grana padano con ricotta salata


in romana:

ingrediente :

pentru 500-600 gr de legume ( cartofi fierti si taiati cuburi, dovleac taiat cuburi si oparit 5 minute in apa cu sare, fasole verde curatata si taiata in bucati de 1 cm oparita 5 minute in apa cu sare)*
adaugam :
4 oua
2 rosii uscate conservate in ulei
2-3 linguri de lapte sau smintina
100-150 gr brinza rasa **
50 gr brinza feta sau telemea sarata taiata in cuburi
sare si piper

- amestecam legumele cu ouale batute cu laptele, rosiile uscate taiate feliute subtiri, brinza rasa si cea in cuburi, saram si piperam si varsam totul in tava cu hirtie de copt ( hirtia umezita si staorsa bine in pumn) sau in tava unsa cu unt si presarata cu faina sau cu pesmet
- coacem la 180 °C pentru cca 50 minute su cit este nevoie sa se formeze o crusta deasupra
- taiem doar cind s-a racit

* aici fecare poate sa dea friu liber imaginatiei si sa adauge tot ce ii place : conopida, varza, brocoli, dovlecel, morcovi, mazare, fenicul, ardei gras rosu, spanac, morcovi dar si sunculita afumata sau nu (stil kaizer), bucati de cirbati deja prajiti, sunca (stil Praga ) sau alte mezeluri etc...
** eu am pus brinza Grana amestecata cu ricotta sarata dar puteti sa puneti orice fel de cascaval ras