la ricetta è la stesa della Scorza di anguria in salamoia
- tagliamo a fette l'anguria, sbucciamo la parte verde con il coltello per sbucciare le patate o le carote e togliamo i semi che sono in superficie senza bucare le fette
- mettiamo le fette in un barattolo che abbiamo prima sterilizzato (mettiamo il barattolo in una pentola con acqua e facciamo bollire per 30-40 minuti insieme al suo coperchio)
- versiamo nel barattolo, sopra le fette, una salamoia ( preparata cosi: per ogni litro di acqua, 1 cucchiaio pieno di sale grosso, aneto o santoreggia secca ), la salamoia si lascia a raffreddarsi prima di versarla nel barattolo che si chiude con il coperchio e si lascia in un luogo fresco e asciutto per alcune settimane prima di servire l'anguria.
Uva in agrodolce
- nei barattoli scelti mettiamo acini d'uva con o senza un pezzo piccolo di pedicello
- versiamo sopra acqua che poi versiamo in una tazza graduata per sapere quanto licquido ci serve, nel mio caso un totale di 300 ml ( 200 ml aceto di vino bianco +100 ml acqua ) e nella stessa tazza versiamo anche lo zucchero fino quando arriva al segno di 300 ml ...
- aggiungiamo in ogni barattolo insieme ai acini d'uva: foglia di alloro, cannella e chiodi di garofano e versiamo sopra il sciroppo di aceto, acqua e zucchero che lo abbiamo fatto bollire per piu' di 5 minuti, chiudiamo i barattoli e li mettiamo a tappo in giu', una volta raffreddati si forma anche il sottovuoto e li mettiamo in un posto fresco e asciutto per almeno una decina di giorni prima di servirli.
nota : è una ricetta americana quindi le misure sono queste : 1 tazza di aceto+1/2 tazza acqua+ 1 e 1/2 tazza zucchero
in romana:
in prima poza sunt felii de pepene rosu in saramura pregatite dupa aceeasi reteta pe care o gasiti aici
Coji de pepene rosu in saramura
- feliile de pepene rosu, curatate de coaja verde folosind cutitul de curatat cartofi sau morcovi, si curatate de semintele de la suprafata fara insa sa gauriti pulpa feliei le asezam intr-un borcam
- pregatim o saramura clasica , pentru fiecare litru de apa adaugam o lngura cu virf de sare grunjoasa si marar sau cimbru uscat, fierbem saramura in clocote apoi o lasam la racit
- peste feliile de pepene varsam saramura racita apoi inchidem borcanele cu capac si lasam la loc uscat si racoros pentru citeva saptamini iniante de a servi feliile
Boabe de struguri in sos dulce acrisor
o reteta americana deci am folosit cantitatile lor :
1 cana de otet+1/2 cana de apa + 1 si 1/2 cana de zahar +scortisoara+ cuisoare+ foaie de dafin
ca sa aflam cit lichid ne trenuie mai intii umplem borcanele cu boabele de struguri pe care le lasam dupa dorinta cu sau fara codita, apoi varsam peste ele apa pina umplem borcanele iar acesta apa o varsam din nou intr-o cana gradata ... in cazul meu erau 300 ml de lichid deci:
- am pus la fiert 200 ml otet de vin alb cu 100 ml apa si zahar cit a incaput in cana gradata pina la linia care arata 300 ml, am lasat sa clocoteasca pe foc mic putin mai mult de 5 minute apoi acest lichid cald l-am varsat in borcanele in care erau boabele de struguri, frunza de dafin, 1 cuisor si o bucata mica de scortisoara, am inchis ermetic cu capac cu filet si am intors borcanele cu capacul in jos, le-am lasat asa pina cind s-au racit si cind le-am aszat din nou in pozitia normala cu capacul in sus s-a auzit clic-ul specific cind se formeaza vidul ..
- se pastreaza in loc uscat si racoros cel putin 10 zile inainte de a le servi
english
first picture : watermelon slices in brine prepared by the same recipe you find here
shells of watermelon in brine
- Slices of watermelon, fresh peeled using peeler potatoes, clean the seeds and placing the watermelon slices in the jar
- Prepare a classic brine for each liter of water add 30 grams coarse salt, cook the brine to the boil then let it cool add dried dill , thyme or savory
- pour the cold or the warm brine over the watermelon slices , if you use warm brine close the jars and let them in a dry cold place for several weeks, if use the cold brine cover the jar with a plate and let it in the kitchen for the first days .. read this recipe Brine fermented brussel sprouts
white seedless grapes in sweet and sour sauce
American recipe so I used their misures:
1 cup vinegar
1/2 cup water
1 1/2 cup sugar
cinnamon
cloves
bay leaf
white seedless grapes
- I put to boil white wine vinegar, water and sugar, let it boil on low heat for 5 minutes, poured it warm in jars over the grapes, bay leaf, cloves and a small piece of cinnamon.
Seal immediately turning upside down to sterilise lid.
- kept in cool, dry place for at least 10 days before serve it
You can use them as:
* accompaniment to lamb, pork or rich game meats
* partner for good blue cheeses
* addition to savoury salads
* snack at a cocktail party