Insalata il prato con i funghi


Ingredienti:
carne bollita e tagliata a cubetti
prezzemolo
patate
piselli
uova sode
formaggio
panna acida o yogurt
carote

In una pentola o ciotola mettiamo la foglia transparente, aggiungeamo i funghi( marinati in acqua bollente+aceto+sale+ pepe) con il capello in giu' e intorno a loro il prezemolo. Facciamo grattugiare le patate bollite e le carote e macinare o tagliare la carne. Facciamo degli strati : legumi, carne, formaggio, panna, uova tagliate a fette .. Copriamo tutto e lasciamo per 1 ora nel frigo . Capovolgerlo sul piatto da portata .

Il mio prato ( nella foto) e meno ricco di strati, ho mescolato patate, carne e ho ornato con funghi e uovo sodo al posto dei fiori

in romana

Ingrediente:
ciuperci
carne tocata
1 legatura patrunjel
cartofi
mazare
oua fierte
branza sau cascaval
smantana sau iaurt
morcovi fierti

se pune folie intr-o forma si se aseaza ciupercile una langa alta, invers. Legumele, carnea si ouale se fierb. (Idee: daca folositi carne de pui, cu ocazia asta puteti face si supa fierband carnea cu morcovii, iar deasupra lor, pe aburi, cartofii si mazarea) Se dau pe razatoare legumele si ouale se pun separat. Peste ciuperci se aseaza ceapa verde si patrunjelul tocate, apoi se pun cartofii rasi, care se indeasa cu mana. Deasupra se aseaza mazarea, pe care o presam putin peste cartofi. Peste radeti cascavalul si turnati smantana. Urmeaza carnea tocata care in prealabil o amestecati cu ouale fierte si rase. Ultimul strat e cel de morcovi rasi. Acoperiti totul si lasati 1 ora ca sa se patrunda aromele. Se rastoarna cu grija pe o farfurie.

poienita din poza mea mai putin bogata in straturi, adica in piure am amestecat carne si brinza ... deasupra e oul fiert pe post de floricele si patrunjel verde din balcon

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