ingredienti:
2 carote grattugiate
1 carota tagliata al lungo e fritta
160 gr riso
olio/burro
50 gr parmigiano grattugiato
brodo vegetale
facciamo un risotto con : carote, riso, olio, brodo
alla fine aggiungiamo il formaggio e la carota fritta
in romana:
ingrediente pt 2 portii:
2 morcovi rasi pe razatoarea mica
1 morcov pt ornat
160 gr orez
1 lingura de ulei sau unt
50 gr brinza rasa (parmezan , cascaval sau chiar brinza topita )
supa de legume fierbinte cit e nevoie
morcovii rasi se calesc impreuna cu orezul in ulei sau unt si un praf de sare, se adauga supa incet incet si de cite ori scade lichidul si se fierbe cca 17 min acum depinde de orez si inghite cca 450 ml supa dar iar depinde de orez, cind orezul e aproape fiert se taie cel de-al treilea morcov in bastonase si se prajeste in tigaia cu sau fara ulei, se sareaza Cand orezul cind e gata fiert se trage de pe foc si se adauga brinza, se amesteca bine sa se incorporeze si se serveste ca felul 1
se orneaza cu bastonasele prajite de morcov ...